Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Primeur voor dames; vlekkeloze start voor Spaargaren

15 Februari 2023
Wheelchair spelers

Een memorabele dag voor de wheelchair spelers: voor het eerst in de historie start vandaag in Rotterdam Ahoy een wheelchair toernooi voor vrouwen. Bij de primeur voor het ABN AMRO Open komen donderdag drie Nederlandse dames in actie op court 1 en 2.

Aniek van Koot mag direct aan de bak tegen de Britse Lucy Shuker, terwijl Lizzy de Greef en Jiske Griffioen in een Nederlands onderonsje zullen uitvechten wie er in de halve finales belandt. Toernooifavoriete en 17-voudig Grand Slam-winnares Diede de Groot heeft een bye en mag nog toekijken.

In het mannentoernooi, waar Tom Egberink wegens ziekte van zijn opponent Maikel Scheffers zonder te spelen de kwartfinale bereikte, beleefde Ruben Spaargaren (23) woensdag een vlekkeloze start. Spaargaren versloeg in de eerste ronde de Fransman Guilhem Laget (6-1 6-1) en bevestigde daarmee zijn nieuwe status: dankzij een uitstekend 2022 steeg hij van de zeventiende naar de zesde plaats op de wereldranglijst. Daarmee is hij 'opeens’ de hoogst geklasseerde Nederlander. In Rotterdam speelt Spaargaren, die in de kwartfinale de als vierde geplaatste Japanner Takuya Miki treft, na een allesbehalve vlekkeloze voorbereiding naar eigen zeggen 'zonder. "Ik had vorige week nog corona, maar vandaag ging het eigenlijk prima. En hoewel ik al diverse toernooifinales tegen Miki speelde en nog nooit van hem won, ben ik er wel klaar voor.”

Volgens de blikvanger van het Nederlandse rolstoeltennis is het een goede zaak dat het ABN AMRO Open deze week wordt verrijkt met een vrouwentoernooi. "Onze Nederlandse vrouwen behoren al lange tijd bij de absolute wereldtop; het zal de aandacht voor het rolstoeltennis in Nederland alleen maar vergroten.’’

Programma wheelchair, kwartfinales:

Court 1, 15.30 uur: Cornelia Oosthuizen (Gbr) - Yui Kamiji (Jap, 2); gevolgd door Lizzy de Greef (Ned) - Jiske Griffioen (Ned).

Court 2, 16.00 uur: Aniek van Koot (Ned) - Lucy Shuker (Gbr); gevolgd door Guilhem Laget (Fra)/Nico Langmann (Aut) - Tom Egberink (Ned)/Maikel Scheffers (Ned).

 

 

 

 

 

 

 Terug naar overzicht