Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Rohan Bopanna eindelijk in dubbelfinale

19 Februari 2023
bopanna

Rohan Bopanna (links op de foto) speelt voor de elfde keer in het dubbelspel van het ABN AMRO Open. Beter laat dan nooit, maar de dubbelspecialist uit India heeft eindelijk de finale in Rotterdam Ahoy bereikt. Bopanna was met Matthew Ebden met tweemaal 6-4 een maatje te groot voor het Duitse duo Kevin Krawietz/Tim Puetz.

"Eindelijk,” zuchtte de inmiddels 42-jarige Rohan Bopanna, die 22 dubbeltitels op zijn erelijst heeft staan. "Na zoveel jaren sta ik dan toch in de finale van Rotterdam. Het blijft bijzonder om een finale te bereiken. Helemaal met een nieuwe dubbelspelpartner.”

De Australiër Matthew Ebden en Rohan Bopanna zijn dit jaar een samenwerking aangegaan. Zowel in Adelaide als op de Australian Open werden zij in de eerste ronde uitgeschakeld, maar het koppel boekte in Rotterdam de derde zege. "Het gaat steeds beter,” vertelde de 35-jarige Ebden, die in zijn carrière eerst de focus op het enkelspel had. "Daar was ik in Rotterdam niet succesvol, maar hopelijk gaat dat in de dubbelspelfinale helemaal veranderen.”

Het als derde geplaatste dubbel Ivan Dodig/Austin Krajicek versloeg in de andere halve eindstrijd de Belgische qualifiers Sander Gille en Joran Vliegen: 6-4, 7-6 (3). "Het is altijd fijn om in een finale te staan,” vertelde de 38-jarige Kroaat Ivan Dodig, die in 2017 met de Spanjaard Marcel Granollers het dubbelspel al eens won. "Het geeft altijd een goed gevoel om hier te spelen. Helemaal met al die toeschouwers die ook veel waardering voor het dubbelspel hebben.”

De dubbelspelfinale begint om 13.00 uur.Terug naar overzicht