MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken

Oud-winnaar Stan Wawrinka naar 50e ABN AMRO Open

23 December 2022

Stan Wawrinka, winnaar van het ABN AMRO Open in 2015, is in 2023 opnieuw aanwezig. De drievoudig Grand Slam winnaar komt voor de zesde keer in actie in Rotterdam Ahoy. De jubileum editie van het toernooi wordt gehouden van 11 tot en met 19 februari 2023.

Toernooidirecteur Richard Krajicek: "Oud-winnaars zien we graag terugkeren tijdens het ABN AMRO Open. Zeker als het om een speler met de staat van dienst van Stan Wawrinka gaat. Zijn erelijst van drie Grand Slam-titels spreekt eigenlijk voor zich. Ieder toernooi en iedere fan zal zich verheugen om hem live in actie te kunnen zien.”

 

Grand Slams

Stan Wawrinka won in zijn carrière 16 titels. Met winst in de Australian Open (2014), Roland Garros (2015) en US Open (2016) was hij een van de weinige spelers die de hegemonie van Federer, Nadal en Djokovic in de Grand Slams wist te doorbreken. Het bracht hem naar de derde plaats in de ATP Ranking. In de periode van 2013 tot en met 2017 stond hij onafgebroken in de mondiale top-10. Richard Krajicek: "Stan heeft twee langere periodes gekend waar blessures hem hinderden. In Basel liet hij echter zien weer op de weg terug te zijn, reden waarom we blij zijn dat hij er in februari bij is.”

 

Winnaar in Rotterdam

Na Felix Auger-Aliassime en Andrey Rublev is de 37-jarige Zwitser de derde oud-toernooiwinnaar die in 2023 in actie komt. In 2023 neemt hij voor de zesde keer deel. In 2015 voegde Wawrinka zijn naam toe aan de winnaarsring in Rotterdam Ahoy. In 2019 was hij opnieuw dichtbij, maar verloor hij de finale van Gaël Monfils.

 

ABN AMRO Open

Het 50e ABN AMRO Open wordt gehouden van 11 tot en met 19 februari 2023. Naast toptennis biedt het toernooi ook veel 'On Top of Tennis’. Bezoekers worden uitgenodigd om negen dagen toptennis te combineren met allerlei zakelijke mogelijkheden, culinaire ervaringen en sportieve- en maatschappelijke initiatieven. Alle informatie over het toernooi is te vinden op www.abnamro-open.nl.

KOOP NU TICKETS

 

 Terug naar overzicht
Wawrinka