Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Stan Wawrinka ouderwets op dreef

13 Februari 2023
Stan Wawrinka

Stan Wawrinka is één van de oud toernooiwinnaars tijdens de jubileumeditie van het ABN AMRO Open. De 37-jarige Zwitser, die het toernooi in 2015 won, was in de openingsronde na een spannende tweesetter te sterk voor zijn dubbelpartner Alexander Bublik: 7-6 (5), 6-4.

"Ik ben superblij om terug in Rotterdam te zijn,” glunderde Wawrinka op het centre court. "Hier heb ik altijd fijn gespeeld. Deze zege is goed voor het zelfvertrouwen en ik hoop tijdens dit toernooi nog een paar grote jongens te verslaan. Aan de andere kant, ik word er niet jonger op.”

De uitschakeling van de als zevende geplaatste Pablo Carreno Busta was de grootste verrassing op de eerste speeldag. De Franse routinier Richard Gasquet stuurde de Spanjaard naar huis: 2-6, 7-6 (2), 6-2. Grigor Dimitrov was binnen het uur klaar tegen de qualifier Asian Karatsev (6-1, 6-3). Een andere speler uit het kwalificatietoernooi bereikte wel de tweede ronde. De Fransman Gregoire Barrere klopte de Belg David Goffin: 6-0, 7-6 (3).Terug naar overzicht