Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Steun voor kinderen én ouderen

12 Februari 2023
impact clinics

Een tennisclinic voor vijftig kinderen die het niet makkelijk hebben, maar ook: eenzame ouderen een dag toptennis laten beleven. Het ABN AMRO Open wil op verschillende manieren impact maken. Dat gebeurt onder meer door een jarenlange nauwe samenwerking met sociale partners en goede doelen.

Vijftig kinderen kunnen vandaag in Rotterdam Ahoy als toeschouwer optimaal genieten van toptennis. Bovendien krijgen ze een tennisclinic op het Showcourt. Het past bij de filosofie van het ABN AMRO Open: ieder kind verdient gelijke kansen. De organisatie van het ABN AMRO Open biedt de mogelijkheid om een eenmalige donatie te doen aan de Esther Vergeer Foundation of Krajicek Foundation als je kaarten koopt voor het tennistoernooi. 

Beide foundations van onze toernooidirecteuren steunen de jeugd: variërend van kinderen met een lichamelijke beperking de kans geven om 'gewoon’ te sporten bij een sportvereniging, tot kinderen in kwetsbare wijken die een veilige plek krijgen om te sporten en spelen. Alle reden om bij deze jubileumeditie de kinderen actief en passief te laten genieten van toptennis.

Coalitie

Ook ouderen zetten we vandaag in het zonnetje in Rotterdam Ahoy. Zo krijgen de winnaars van toernooien voor ouderen de gelegenheid om de dagsessie in Ahoy te bezoeken. Ook zijn er ouderen te gast vanuit de Coalitie Erbij Rotterdam. Dat samenwerkingsverband verbindt organisaties en professionals die sociale betrokkenheid onder Rotterdammers vergroten. Zo nodigen we al sinds 2016 verschillende groepen uit op het toernooi. Hierdoor pakken we samen eenzaamheid en sociaal isolement aan.Terug naar overzicht