Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Tallon Griekspoor: 'Het was goed, maar niet goed genoeg’

18 Februari 2023
tallon griekspoor

Het is 25 jaar geleden dat Jan Siemerink het ABN AMRO Open won. Tijdens deze jubileumeditie stond bijna weer een Nederlander in de finale, maar Tallon Griekspoor moest in de halve eindstrijd voor Jannik Sinner buigen (5-7, 6-7).

"Het was goed, maar niet goed genoeg. Ik verlies in twee close sets. Sinner geeft gewoon niets weg, want ik heb volgens mij geen breakpoints gehad. Hij heeft na zijn toernooiwinst van vorige week veel vertrouwen en het is ook geen schande om van zo’n speler te verliezen. Hij leest het spelletje goed en ik zie hem zo maar de nummer één van de wereld worden. Wil je van Sinner winnen, dan moet je wel beter serveren. Dat was vandaag niet zo goed. Dit was een hele mooie week. Een week geleden was het onzeker of ik hier wel zou kunnen spelen door een blessure en dan sta je gewoon in de halve finale in Ahoy. Ik hoop hier ooit nog eens in dit stadium van het toernooi terug te keren.”

Als Jannik Sinner zijn finale tegen Daniil Medvedev speelt, staat Tallon Griekspoor op het vliegveld Schiphol voor een vlucht naar Doha. Daar wacht voor de toekomstige nummer 40 van de wereld - zijn hoogste ranking ooit - de volgende krachtmeting. Griekspoor treft dinsdag in Doha in de eerste ronde de Fransman Quintin Halys.Terug naar overzicht