Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Tallon Griekspoor sterkste in Nederlands onderonsje

18 Februari 2023
Griekspoor - ABN AMRO Open

Tallon Griekspoor verkeert in de vorm van zijn leven. Hij staat in de halve finale van het ABN AMRO Open na de 6-4, 6-4 zege op Gijs Brouwer, die bij winst de magische top-100 van de wereldranglijst had bereikt.

"Ik heb niet mijn beste tennis gespeeld,” oordeelde Griekspoor. "Ik heb goed geserveerd en weinig weggegeven. Dat was voldoende. Natuurlijk stond er druk op deze wedstrijd met twee Nederlanders in de kwartfinale van een zo goed als vol Ahoy. Ik had meer spanning en de druk stond er op als favoriet.”

Tallon Griekspoor en Gijs Brouwer ontvingen allebei een wildcard voor de jubileumeditie. Het bereiken van de kwartfinale is weer een bewijs dat het Nederlandse mannentennis in de lift zit. Griekspoor zal maandag met veel belangstelling naar de nieuwe wereldranglijst kijken, want de pupil van de Belgische coach Kristof Vliegen zal naar de veertigste plaats stijgen. Griekspoor won in de eerste toernooiweek van 2023 zijn eerste ATP-titel in het Indiase Pune. Die toernooiwinst heeft hem veel zelfvertrouwen gegeven. "Mijn doelen zijn bijgesteld.  Waarom niet nog een ATP-titel  winnen? Je voelt dat het kan.”

Jannik Sinner is zaterdagavond de volgende tegenstander van Griekspoor. "Waarom zou ik in deze vorm Sinner niet kunnen verslaan? Ik hoop dat het zaterdagavond vanaf half acht een klein feestje zal gaan worden. Sinner is een hele grote jongen én de man in vorm. Vorige week won hij in Montpellier. Het is een pittige uitdaging.”

De laatste Nederlander in de halve finales in Rotterdam was Igor Sijsling. De Amsterdammer moest in 2014 zijn meerdere erkennen in Marin Cilic (7-5, 3-6, 2-6).
Voor Gijs Brouwer waren de druiven zuur, want hij had bij een zege de top-100 bereikt. Zondag gaat hij in de kwalificaties van Marseille op jacht naar volgend succes. "Dat is het leven van een tennisser. Eerst maar eens kijken hoe ik in Marseille kom. Tallon heeft de kansen beter benut. Deze week geeft veel vertrouwen voor de toekomst.”
 Terug naar overzicht