Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Toernooifavoriet Hewett is gewaarschuwd

17 Februari 2023
Alfie Hewett

Hij won het toernooi al drie keer, en rolstoeltennisser Alfie Hewett (25) ligt op koers voor een nieuwe zege bij het ABN AMRO Open. Toch is dat niet vanzelfsprekend, weet de Brit, want vandaag wacht in de halve finale coming man Ruben Spaargaren (23).

Voor Spaargaren was het een topdag. Voor het eerst in zijn carrière versloeg hij de als vierde geplaatste Japanner Takuya Miki, en dat uitgerekend in 'zijn’ Ahoy. Toernooifavoriet Hewett zal Spaargaren dan ook niet onderschatten. Hewett: "Ruben heeft zich het afgelopen jaar sterk ontwikkeld, vooral in mentaal opzicht, en hij heeft een heel goede backhand waar hij iedereen pijn mee kan doen. We hebben al een paar wedstrijden gespeeld waarbij het heel close was, dus het wordt ongetwijfeld een mooie wedstrijd voor het publiek.’’

Vorig jaar, na zijn derde toernooizege in Ahoy, kondigde Hewett al aan dat hij het ABN AMRO Open nog 'zeker nog een keer of drie’ wil winnen. Met een vierde titel zou hij al geschiedenis schrijven, want niet eerder lukte het een tennisser om een kwartet eindzeges aan elkaar te rijgen. Zo ver is het dus nog niet, maar de Brit is goed onderweg. Gisteren rekende Hewett in een 'broederstrijd’ af met zijn dubbelspelpartner Gordon Reid. 

En de titelhouder moet vandaag dus flink aan de bak tegen de lokale favoriet Spaargaren, al denkt de Brit dat het thuisvoordeel beperkt is. Hewett: "Ik speelde hier al zó vaak, en ik heb het altijd zo naar mijn zin in deze geweldige atmosfeer dat Ahoy voor mij inmiddels ook als 'thuis’ voelt.’’ 

In de andere halve finale is er ook Nederlandse inbreng: Tom Egberink versloeg de finalist van vorig jaar, de sterke Argentijn Gustavo Fernandez met 7-6(7) 6-2. Egberink probeert vandaag ten koste van de Spanjaard De La Puente de eindstrijd te bereiken. 

Diezelfde De La Puente bereikte in het dubbelspel aan de zijde van Fernandez de finale door het Nederlandse koppel Egberink/Maikel Scheffers te verslaan. Het koppel neemt het vandaag in de eindstrijd op tegen Alfie Hewett/Gordon Reid.

Programma:
Centre Court, 10.30
Finale damesenkelspel: Diede de Groot (Ned) - Yui Kamiji (Jap).

Court 1
Halve finale heren:
12.00: Alfie Hewett (Gbr) - Ruben Spaargaren (Ned)
Niet voor 13.30: Martin De la Puente - Tom Egberink (Ned)

Finale damesdubbelspel:
Niet voor 15.00: C. Oosthuizen (Gbr)/L. Shuker (Gbr) - J. Griffioen (Ned)/Y. Kamiji (Jpn).
Finale herendubbelspel:
Niet voor 16.30: M. De la Puente (Spa)/G. Fernandez (Arg) - A. Hewett (Gbr)/G. Reid (Gbr).Terug naar overzicht