MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken

Van de Zandschulp en van Rijthoven naar ABN AMRO Open

18 November 2022

Botic van de Zandschulp, de beste Nederlander op de ATP Tour, neemt deel aan de jubileumeditie van het ABN AMRO Open. Tim van Rijthoven, die met zijn toernooiwinst in de Libéma Open voor de grootste tennissensatie van het jaar zorgde, is in februari één van zijn concurrenten voor de titel in Rotterdam Ahoy.

Toernooidirecteur Richard Krajicek: "Vanaf de allereerste editie, gewonnen door Tom Okker, vinden we het belangrijk om Nederlandse spelers in actie te zien tijdens het ABN AMRO Open. Ons jubileum vormt daar geen uitzondering op. De fans houden ervan om de wereldtop met landgenoten te zien strijden om de winst.”


Botic van de Zandschulp

Met zijn 35e plaats op de ATP Ranking is Botic van de Zandschulp met afstand de beste Nederlander van dit moment. In 2021 debuteerde hij in het ABN AMRO Open. Eerder dit jaar haalde hij de tweede ronde, waarin hij in drie sets moest buigen voor Jiri Lehecka.

Richard Krajicek: "Botic is enorm getalenteerd en het was dan ook niet zozeer de vraag of hij door zou breken, maar wanneer. In 2021 kwam dat moment met de kwartfinale van de US Open. Het is enorm knap dat hij dat niveau heeft vastgehouden en steeds stappen blijft maken. Ik heb het gevoel dat hij ook bij ons een nieuwe stap kan zetten en zomaar kan zorgen voor een verrassing.”


Tim van Rijthoven

Zijn winst tijdens de Libema Open was de grootste tennissensatie van het jaar. Vanuit het niets bedwong hij onder meer Daniil Medvedev onderweg naar de ATP Titel in Den Bosch. Tim van Rijthoven werd massaal omarmd door de tennisfans. Dit werd alleen maar sterker door zijn prestaties op Wimbledon, waar hij de vierde ronde wist te halen.

Richard Krajicek: "Tim heeft een droomjaar achter de rug. Zijn eerste ATP titel was een verrassing, ondanks dat insiders het er al lang over eens waren dat hij een uniek talent is. Het is fijn dat het er na veel blessureleed eindelijk uitkomt. In Ahoy zal hij ook met de betere spelers mee kunnen doen. Hardcourt ligt hem goed. Afgelopen jaar was hij al dichtbij in de kwalificatie, het is hoog tijd dat we hem in het hoofdtoernooi in actie zien.”

De komende dagen nemen beide spelers namens Nederland deel aan de Davis Cup.

Kom naar het ABN AMRO Open om deze Nederlandse topspelers aan te moedigen!

KOOP NU TICKETSTerug naar overzicht
rijthoven zandschulp tennis rotterdam abn amro open