Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Wereldtoppers op de baan

16 Februari 2023
wereldtoppers op de baan

Bij zowel de mannen als de vrouwen komen alle wereldtoppers wheelchair op deze vrijdag in actie. Titelverdediger Alfie Hewett (foto) opent het bal op Court 2 met een Brits onderonsje tegen Gordon Reid. De laatste drie edities was Hewett de sterkste in Rotterdam Ahoy en hij kan met een toernooiwinst geschiedenis schrijven.

Diede de Groot is de grote favoriete bij de vrouwen, maar de nummer één van de wereld waakt voor de concurrentie. "Ik heb er veel zin,” vertelt De Groot. "Dat is al vanaf het moment vorig jaar september dat bekend werd dat vrouwen een eigen rolstoeltennistoernooi bij het ABN AMRO Open zouden krijgen. Een nieuw toernooi is altijd leuk. Dat zorgt voor extra motivatie.”

Aniek van Koot boekte in de kwartfinale een zege op de Britse Lucy Shuker (6-2, 6-1), maar zij weet als geen ander dat de tegenstand van Diede de Groot bij de laatste vier van een ander kaliber zal zijn. Van Koot: "Heel erg bijzonder en gaaf om hier voor de eerste keer in Rotterdam te mogen spelen en dat we dit platform krijgen. Ik ben heel erg fan van de banen en de sfeer. En ik zie best wel veel bekenden dus tof om hier te zijn!”

Programma wheelchair

Court 1, 12.00 uur: Martin De La Puente (Spa)-Joachim Gerard (Bel, 3); Tom Egberink (Ned)-Gustavo Fernandez (Arg, 2); Jiske Griffioen (Ned)-Yui Kamiji (Jap, 2); Ben Bartram (Gbr)/Joachim Gerard (Bel)-Alfie Hewett (Gbr,2)/Gordon Reid (Gbr).

Court 2, 12.30 uur: Alfie Hewett (Gbr, 1)-Gordon Reid (Gbr); Diede de Groot (Ned, 1)-Aniek van Koot (Ned); Takuya Miki (Jap, 4)-Ruben Spaargaren (Ned); Martin De La Puente (Spa)/Gustavo Fernandez (Arg, 1)-Tom Egberink Ned)/Maikel Scheffers (Ned).Terug naar overzicht