Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Zware loting voor Botic van de Zandschulp tegen Borna Coric

10 Februari 2023
draw

De 50e editie van het ABN AMRO Open telt met Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor, Tim van Rijthoven en Gijs Brouwer maar liefst vier Nederlanders in het hoofdtoernooi van het enkelspel.  Van de Zandschulp heeft met Borna Coric de zwaarste loting van het kwartet. In 2011 stonden voor het laatst vier Nederlandse spelers rechtstreeks in het hoofdschema.

"Het zijn hier allemaal pittige tegenstanders,” oordeelde Van de Zandschulp, die met de 35ste plaats de hoogst geklasseerde Nederlander op de wereldranglijst is. "Dit is een deelnemersveld waar je u tegen zegt en eigenlijk zitten er helemaal geen gemakkelijke tegenstanders tussen.” Van de Zandschulp en Coric speelden een keer eerder tegen elkaar en dat was uitgerekend in Rotterdam Ahoy. De Kroatische nummer 23 van de wereld zegevierde in 2021 in de openingsronde: 6-4, 7-6 (4). "Dat was inderdaad close. Het was meteen zijn laatste toernooi dat jaar, want Coric raakte daarma lange tijd geblesseerd.”

De met een wildcard toegelaten Tim van Rijthoven speelt in de eerste ronde tegen de Amerikaan Maxime Cressy. Naast Van Rijthoven maakt ook Gijs Brouwer zijn debuut op het centre court in Rotterdam. Brouwer nam de wildcard over van de Fransman Gaël Monfils, die op het laatste moment met een blessure moest afhaken. De 26-jarige Brouwer, de nummer 156 van de ATP-ranking, ontmoet Marc-Andrea Huesler uit Zwitserland. Tallon Griekspoor, die vorige maand het ATP-toernooi in Pune won, mag het tegen een speler uit het kwalificatietoernooi opnemen.

Stefanos Tsitsipas voert de plaatsingslijst van de jubileumeditie aan. De Griekse nummer 3 van de wereld begint tegen de Fin Emil Ruusuvuori. Titelverdediger Felix Auger-Aliassime speelt zijn eerste partij tegen de Italiaan Lorenzo Sonego.Terug naar overzicht