MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken

ABN AMRO Open 2024 in cijfers met record aantal toeschouwers

18 Februari 2024

Tijdens het ABN AMRO Open wordt in samenwerking met de ATP Tour heel veel bijgehouden. Hierbij een overzicht van een aantal statistieken:

Bezoekersrecord

Het ABN AMRO Open 2024 was goed voor een nieuw bezoekersrecord. Maar liefst 126.963 toeschouwers waren de afgelopen negen dagen te gast in Rotterdam Ahoy. "Dat komt door een combinatie van factoren,” vertelt toernooidirecteur Richard Krajicek. "Na de coronacrisis vinden de mensen het lekker om weer naar een evenement te gaan. Daarnaast doen de Nederlandse tennissers het goed. Tennis is een populaire kijksport. Het was ook verrassend druk in het voorweekend. Helemaal de zondag is een fantastische dag, want je komt tijdens de trainingen nog dichterbij de spelers, die dan heel relaxed zijn. Wereldwijd worden op heel veel toernooien bezoekersrecords gebroken.”

Oranje boven

De finaledag van het ABN AMRO Open 2024 was oranjegekleurd met drie Nederlanders (Wesley Koolhof, Robin Haase en Botic van de Zandschulp) in de finale van het dubbelspel. Ook The Carota Boys, inmiddels over de hele wereld bekend als de 'fanclub’ van Jannik Sinner, hebben hun visitekaartje in Rotterdam Ahoy afgegeven. De vier Italiaanse boezemvrienden waren in feloranje wortelkostuums gekleed en gingen na de prijsuitreiking met hun held op de foto aan de rand van het centre court. Daarna was het de hoogste tijd voor een terugreis van veertien uur in de auto.

Meeste aces

Tallon Griekspoor strandde evenals vorig jaar in de halve finales. Toch viel de Amsterdammer in de 'prijzen’. Griekspoor sloeg in zijn vier partijen de meeste aces: 58. De Pool Hubert Hurkacz werd een goede tweede met 48 aces in slechts twee duels.

Kortste partij

Twee wedstrijden waren na 66 minuten afgelopen. De Fin Emil Ruusuvuori kende donderdagavond in de tweede ronde weinig problemen met Jan-Lennard Struff. Ook de kwartfinale tussen Jannik Sinner en Milos Raonic was na ruim een uur klaar, maar dat kwam door de opgave van Raonic door een heupblessure.

Langste partij

De eerste wedstrijd in het enkelspel werd maandagmiddag gelijk de langste partij van het toernooi. De ervaren Belg David Goffin en het Kroatische talent Dino Prizmic stonden maar liefst 2 uur en 56 minuten op het centre court van Rotterdam Ahoy. De ervaring van Goffin gaf uiteindelijk de doorslag. 

Jongste debutant

De primeur stond al vast bij het betreden van de baan. Thijs Boogaard werd met zijn 15 jaar de jongste deelnemer ooit in de 51-jarige geschiedenis van het ABN AMRO Open. Het talent uit Geldermalsen was in de eerste ronde van de kwalificaties niet opgewassen tegen de acht jaar oudere Fransman Hugo Gaston. "Het was een gave ervaring,” glunderde Boogaard. "Ik heb hiervan genoten. Dit smaakt duidelijk naar meer.”

2025

Regeren is vooruitzien en daarom gelijk een agendatip. De 52e editie van het ABN AMRO Open is van 1 tot en met 9 februari 2025. De kaartverkoop zal op korte termijn beginnen. Volg de toernooiwebsite www.abnamro-open.nl, schrijf in voor de nieuwsbrief en volg de social media. Wie het eerst komt, heeft de keuze uit de beste tribuneplaatsen in Rotterdam Ahoy.Terug naar overzicht
ABN AMRO Open 2024