MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken

Daniil Medvedev niet in staat titel te verdedigen

05 Februari 2024

De winnaar van het 50e ABN AMRO Open, Daniil Medvedev, zal zijn titel niet verdedigen tijdens het toernooi dat aanstaande zaterdag van start gaat. De finalist van het afgelopen Australian Open, blijkt niet voldoende hersteld van zijn inspanningen Down Under om opnieuw kans te maken om het ABN AMRO Open te kunnen winnen.

Daniil Medvedev trok die conclusie toen hij de voorbereiding voor Rotterdam begon. Het record aantal sets dat hij speelde tijdens de 24 uur en 17 minuten die hij op de baan stond in Melbourne blijken haar tol te eisen.

Daniil Medvedev: "Helaas moet ik mij terugtrekken voor Rotterdam. Na een ongelooflijk zwaar en lang toernooi in Australië is mijn lichaam (en vooral mijn rechtervoet) nog niet voldoende hersteld om te spelen en mijn titel te verdedigen. Ik speel graag in Rotterdam, heb een lange geschiedenis met het evenement en kijk ernaar uit om in 2025 terug te komen.”

Toernooidirecteur Richard Krajicek: "We hebben allemaal kunnen zien wat voor inspanningen Daniil in Australië heeft geleverd. Dat die zijn deelname in de weg staan, is zowel voor hem als ons enorm jammer. We kijken ernaar uit om hem in de toekomst weer te kunnen verwelkomen.”

Met het wegvallen van Daniil Medvedev wordt Jannik Sinner de lijstaanvoerder van het ABN AMRO Open. De Australian Open kampioen krijgt daarbij onder meer concurrentie van Andrey Rublev, Holger Rune en Hubert Hurkacz.Terug naar overzicht
 Daniil Medvedev niet in staat titel te verdedigen