MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken

Alex de Minaur back in business

13 Februari 2024

Alex de Minaur bereikte zonder veel problemen de tweede ronde van het ABN AMRO Open na de zege op de Amerikaan Sebastian Korda: 6-4, 6-3. Het was even wennen voor de 24-jarige Australiër na de uitschakeling op de Australian Open. De verwachtingen in Melbourne waren hooggespannen voor De Minaur, die vorige maand voor het eerst in zijn carrière de top-10 van de ATP-ranking bereikte. Hij verloor in de vierde ronde na een marathonpartij van Andrey Rublev in vijf sets. "Ik was twee dagen kapot na de uitschakeling op de Australian Open. Daarna heb ik een paar dagen op de golfbaan gestaan en de draad met tennis weer opgepakt.”

De Minaur maakt voor het vierde jaar op rij zijn opwachting in Rotterdam Ahoy. De laatste twee edities was de kwartfinale zijn eindstation. Hij deed gistermiddag goede zaken tegen Korda. "Ik ben blij met deze zege en helemaal dat ik de hele wedstrijd goed heb geserveerd.” De Belg David Goffin, die in 2017 de finale in Ahoy van zijn boezemvriend Jo-Wilfried Tsonga verloor, is vandaag de volgende tegenstander van De Minaur. "Het zijn altijd moeilijke partijen tegen Goffin. Aan een finale wil ik nog niet denken. Gewoon alles wedstrijd voor wedstrijd bekijken.”

Voor De Minaur wacht misschien wel in de kwartfinale een herkansing tegen Rublev, die gisteravond met de Belgische qualifier Zizou Bergs afrekende: 7-5, 6-3. "Ik heb niet goed gespeeld,” bekende Rublev, de nummer vijf van de wereld. "Ik was niet verrast door zijn goede spel. Mijn doel is om aanvallender te gaan spelen, maar dan moet je wel vertrouwen in je slagen hebben. En juist op de belangrijke momenten ga je misschien toch voorzichtiger vanaf de baseline spelen.”

Het wordt woensdagavond een bijzondere tweede ronde op het centre court van Rotterdam Ahoy tussen twee oud-winnaars van het ABN AMRO Open. Andrey Rublev (2021) en Felix Auger-Aliassime (2022)  gaan voor een kwartfinaleplaats strijden.

De geplaatste spelers Hubert Hurkacz (4) en Alexander Bublik (8) maakten in hun openingsronde geen fout.

 

 Terug naar overzicht
de minaur