MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken

Alfie Hewett op jacht naar vijfde titel

16 Januari 2024

Vandaag presenteerde het ABN AMRO Open het spelersveld. Zowel in het mannen- als vrouwen wheelchair toernooi is de wereldtop sterk vertegenwoordigd. In beide gevallen wordt de eerste plaats op de plaatsingslijst ingenomen door de nummer een van de wereld. Respectievelijk Alfie Hewett en Diede de Groot voeren hun lijst aan. Het zorgt ervoor dat de media aandacht voor de wheelchairwedstrijden explosief toeneemt in 2024.

Alfie Hewett op jacht naar vijfde titel

De afgelopen vier edities waren een prooi voor de Engelsman, die op dit moment de nummer een van de wereld is. Hoewel hij zich thuisvoelt in Rotterdam Ahoy is een vijfde titel op rij geen vanzelfsprekendheid. Met maar liefst zes tegenstanders ut de mondiale top-10 is de concurrentie groot.

Toernooidirecteur Esther Vergeer: "Het veld is opnieuw ijzersterk. Wat mooi is, is dat we voor het eerst ook een speler uit de VS mogen verwelkomen in Casey Ratzlaff. Maar ook een nieuw talent Andrew Penney is natuurlijk leuk om voor het eerst in actie te zien. Met Alfie Hewett, Gordon Reid en Stephane Houdet staan drie oud-winnaars op de spelerslijst. Daartegenover mogen we de drie beste spelers van Nederland begroeten en nog andere spelers die hun waarde reeds bewezen hebben. Het belooft een topeditie te worden.”

Het spelersveld bij de mannen

1.            Alfie Hewett (Groot-Brittannië)

4.            Martin de la Puente (Spanje)

5.            Gordon Reid (Groot-Brittannië)

6.            Joachim Gerard (België)

7.            Ruben Spaargaren (Nederland)

8.            Takashi Sanada (Japan)

9.            Stephane Houdet (Frankrijk)

11.         Tom Egberink (Nederland)

14.         Casey Ratzlaff (Verenigde Staten)

15.         Maikel Scheffers (Nederland)

17.         Frederic Cattaneo (Frankrijk)

44.         Andrew Penney (Groot-Brittannië)

 Terug naar overzicht
Hewett wint ABN AMRO Open