MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken

Andrey Rublev derde oud-winnaar in Rotterdam

30 Oktober 2023

ANDREY RUBLEV DERDE OUD-WINNAAR IN ABN AMRO OPEN
De winnaar van het ABN AMRO Open in 2021, Andrey Rublev gaat in 2024 op jacht naar zijn tweede titel. Met de huidige nummer vijf van de wereld, is de derde top-5 speler aangekondigd. Hij is ook al de derde oud-winnaar die in Rotterdam Ahoy in actie komt. De 51e editie wordt gehouden van 10 tot en met 18 februari 2024.

Toernooidirecteur Richard Krajicek: "Met Andrey Rublev hebben we direct weer een nieuwe titelkandidaat in huis. Net als Medvedev en Auger-Aliassime heeft hij laten zien goed uit de voeten te kunnen in Rotterdam. Het is mooi om te zien dat we de laatste drie winnaars alweer vast hebben kunnen leggen. Rublev bewijst ook dit jaar weer in topvorm te zijn. Niet voor niets plaatste hij zich afgelopen weekend voor de ATP Finals.’’

Rublev in Rotterdam
Naast 2021, het jaar waarin de 26-jarige Rublev de titel won, kwam hij nog drie keer in actie in het ABN AMRO Open. Bij zijn debuut in 2018 bereikte hij de kwartfinale, die hij verloor van Grigor Dimitrov. In 2020 herhaalde hij dit, met dit keer Filip Krajinovic als tegenstander in de kwartfinale. In 2021 won hij de finale van Marton Fucsovics, na eerder onder meer Stefanos Tsitsipas en Andy Murray te hebben verslagen. In 2022 bereikte hij de halve finale, waarin toernooiwinnaar Felix Auger-Aliassime te sterk bleek.

"Andrey Rublev won misschien wel de bizarste editie in de historie van het toernooi. In 2021, zonder publiek en in vrijwel totale stilte. In 2023 moest hij helaas verstek laten gaan, maar ik weet zeker dat hij ernaar uitkijkt dat hij het nog eens over kan doen in een vol Rotterdam Ahoy’’, aldus Richard Krajicek.

Deelnemersveld
Rublev, de nummer vijf van de ATP Ranking, is na Daniil Medvedev (3) en Jannik Sinner (4) de derde top-5 speler die zijn komst naar Rotterdam Ahoy heeft aangekondigd. Daarnaast is Felix Auger-Aliassime opnieuw aanwezig, die in 2022 de titel veroverde. Richard Krajicek: "Het veld krijgt steeds meer vorm. We verwachten de komende tijd nog een aantal toezeggingen. Met drie oud-winnaars belooft het in ieder geval weer een spannende editie te worden.”

Benieuwd naar de verschillende tickets? Check deze hierTerug naar overzicht
Andrey Rublev derde oud-winnaar in Rotterdam