MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken

Bublik ook Comeback King in Ahoy?

12 Februari 2024

Alexander Bublik schreef begin deze maand het ATP-toernooi in Montpellier op zijn naam nadat hij in de finale Borna Coric in een driesetter versloeg (5-7, 6-2, 6-3). Beide spelers ontmoeten elkaar negen dagen later weer op de baan. De als achtste geplaatste Bublik en Coric openen om 11.00 uur de tweede speeldag van de 51e editie van het ABN AMRO Open. De 26-jarige Bublik schreef in Montpellier tennisgeschiedenis, want de Kazak werd de eerste speler tijdens de ATP Tour die een toernooi won nadat hij de eerste set steeds had verloren. Bublik kreeg na zijn vier zeges de bijnaam Comeback King.

De nummer elf van de wereld Alex de Minaur speelt in de derde partij van de middagsessie tegen de Amerikaan Sebastian Korda. De 24-jarige Australiër bereikte de afgelopen twee jaar de kwarfinales in Rotterdam.

Zizou Bergs heeft in het kwalificatietoernooi al twee duels gewonnen, maar voor de sympathieke Belg begint nu het echte werk. Gelijk bij zijn debuut in Ahoy tegen Andrey Rublev, de nummer vijf van de ATP-ranking. "Dit is de zwaarste loting voor een speler uit de kwalificaties,” zegt de 24-jarige Bergs. "Ik ga de baan op om te winnen. Ik zie mijn kansen wel, ook al is de kans statistisch maar vijf procent.”

De als vierde geplaatste Hubert Hurkacz vierde afgelopen zondag zijn 27ste verjaardag in Rotterdam Ahoy. De Pool, die de achtste plaats op de ATP-ranking bezet, moet het in de tweede avondpartij opnemen tegen de Tsjech Jiri Lehecka, die in 2022 als qualifier pas in de halve eindstrijd van het ABN AMRO Open strandde.Terug naar overzicht
Bublik ook Comeback King in Ahoy?