MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Daniil Medvedev verdedigt ABN AMRO Open titel in 2024!

25 Mei 2023
Daniil Medvedev ABN AMRO Open

De winnaar van het ABN AMRO Open, Daniil Medvedev, keert in 2024 terug in Rotterdam. Zijn titel eerder dit jaar was voor de nummer twee van de wereld de start van een uitgebreide zegereeks. Hij won behalve in Rotterdam ook de titels in Doha, Dubai, Miami en Rome. Het 51e ABN AMRO Open wordt van 10 tot en met 18 februari 2024 gehouden  in Rotterdam Ahoy.

Toernooidirecteur Richard Krajicek: "We wilden heel graag de kampioen van de afgelopen editie halen, en zijn heel blij dat dat gelukt is, zeker gezien zijn zegereeks na Rotterdam. Hij staat ontzettend sterk te spelen. Daniil Medvedev is daarnaast dol op Nederland en wil graag zijn titel verdedigen.”

IJzersterk jaar

Daniil Medvedev kent een ijzersterk jaar. De teller staat al op vijf titels, een verbetering van zijn record in 2019 en 2021. Met het seizoen halverwege, is de verwachting gerechtvaardigd dat dit met afstand zijn beste jaar ooit kan worden. Het bracht hem naar de tweede plaats op de ATP Ranking.

"Hij werd al de 'King of Hardcourt’ genoemd, maar ook op gravel heeft hij in Rome laten zien bij de absolute wereldtop te horen. Hij is voor mij ook zeker één van de favorieten voor Roland Garros. Het zou mij niet verbazen als hij later dit jaar weer nummer 1 van de wereld is.”, aldus Richard Krajicek.

Spelersveld

Het spelersveld zal in de komende maanden aangevuld worden. Uitgangspunt is om, net als tijdens de succesvolle jubileumeditie in februari, meerdere toppers naar Rotterdam te halen. Richard Krajicek: "De afgelopen editie heeft bewezen dat onze aanpak werkt. Het tennis was van ongelofelijk hoog niveau. De fans hebben iedere dag in iedere sessie een aansprekende topspeler in actie kunnen zien. Dat is ook voor komend jaar weer het doel.”

 

De ticketverkoop is vandaag van start gegaan. Bemachtig snel de beste plekken via onze ticketshop!

KOOP TICKETS

 Terug naar overzicht