MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken

De service in Ahoy is geweldig, ook buiten de baan

13 Februari 2024

Voor liefhebbers van tennis is het ABN AMRO Open het summum in Nederland, maar het toernooi biedt nog zoveel meer. Ook liefhebbers van een hapje en een drankje komen er volop aan hun trekken. Zo internationaal als het spelersveld is, zo internationaal zijn er ook de lokaal bereide gerechten. En is de service op de baan voor een gewone sterveling veelal volstrekt onhaalbaar, de service buiten de baan is er voor iedereen, de hele dag en avond door en ook heel betaalbaar.

Op de eerste 'Tasty Tuesday’ in Rotterdam Ahoy maakt bijvoorbeeld de stempelkaart goed voor een 'Foodtrucksafari’ zijn debuut. Er zijn op deze dag in het Shops & Bites-gedeelte vier hapjes en één drankje verkrijgbaar bij alle acht 'foodtrucks’, variërend van onder meer een portie sushi bij Sushi Time, een duckburger bij de Ducktruck, een tiramisu bij Holy Pasta en bijvoorbeeld ook een bruschetta met tomatensalsa en rode pesto bij The Toasterzzz.

En het drankje wordt hier ook in een hele aangename sfeer geserveerd. Overal is er wel wat te doen of te bekijken. Het tennis op het centre court is tijdens het eten overal te volgen op grote schermen, geen matchpoint wordt er zo gemist. En soms komt er daadwerkelijk ook wel een balletje voorbijvliegen, zoals op het terrasgedeelte direct naast de padelbaan, waar zo fanatiek wordt geslagen dat er geregeld één door het open deel van de zijwand vliegt.

Ook in het VIP-gedeelte, waar de bezoeker wel verschoond blijft van padelballen die onder de tafel je tas in vliegen, leeft deze themadag. Bij de Bierboutique is er bijvoorbeeld de eenmalige aanbieding van vier biertjes en vier kazen voor een vaste prijs. Het loopt er vooral tijdens de avondpartijen storm en daar is op gerekend. Ook al duurt het ABN AMRO Open maar een week, het fraai opgebouwde tijdelijke café in deze zijhal van Ahoy is wel zes keer zo groot als het origineel in de Witte de Withstraat in Rotterdam-Centrum. De bar is er bijna net zo lang als de baseline op het Centre Court. "Ik werk hier vandaag voor het eerst en kijk mijn ogen uit. Wat een ruimte!’’, zegt de barkeeper op deze Tasty Tuesday. "We hebben hier ’s avonds echt honderden gasten!’’Terug naar overzicht
tasty tuesday