MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken

Diede de Groot gaat opnieuw voor ABN AMRO Open titel

16 Januari 2024

De eerste editie van het vrouwen wheelchair toernooi bij het ABN AMRO Open smaakte naar meer. Niet alleen door de winst van thuisfavoriet Diede de Groot, maar ook door de massale aandacht van de fans. In 2024 wordt het toernooi nog specialer, met onder meer een uitzending van de NOS van de vrouwenfinale op NPO1, maar ook door een unieke nieuwe opzet van de Wheelchair Arena.

Diede de Groot gaat opnieuw voor ABN AMRO Open titel

Tijdens het afgelopen 50e ABN AMRO Open stond voor het eerst ook een vrouwenwheelchair toernooi op het programma. Topfavoriete Diede de Groot veroverde in eigen land met overmacht de titel, die zij bij haar verkiezing tot paralympisch sportvrouw van het jaar één van haar allermooiste titels noemde. Het zegt veel over de waardering van de beste speelster van de wereld voor de opzet van het ABN AMRO Open.

Toernooidirecteur Esther Vergeer: "Vorige jaar was geweldig. De wedstrijd op het centre court, de winst van Diede en het hoge niveau van het spel. Het bleek zo’n goede reclame voor het toernooi dat de media het dit jaar nog massaler omarmen. De NOS zendt de vrouwenfinale live en de mannenfinale in een ruime samenvatting uit, maar ook Eurosport, ESPN en Sky zenden beelden uit. Het is voor ons aanleiding om onze wheelchair court om te bouwen in een Wheelchair Arena.”

Dit jaar gaat Diede het opnieuw opnemen tegen een ijzersterk veld, met onder meer vier tegenstanders uit de mondiale top-10.

Toernooidirecteur Esther Vergeer: "De vier beste Nederlandse speelsters staan aan de start en ze nemen het op tegen sterke internationale concurrentie. Het zal weer mooie wedstrijden opleveren verwacht ik. De komst van Angelica Bernal uit Colombia en Macarena Cabrillana uit Chili is natuurlijk speciaal, omdat het laat zien hoe het wheelchair vrouwentennis zich mondiaal ontwikkelt.”

Het spelersveld bij de vrouwen

1.            Diede de Groot (Nederland)

3.            Jiske Griffioen (Nederland)

6.            Aniek van Koot (Nederland)

9.            Lizzy de Greef (Nederland)

10.         Angelica Bernal (Colombia)

12.         Lucy Shuker (Groot-Brittannië)

13.         Pauline Déroulède (Frankrijk)

20.         Macarena Cabrillana (Chili)Terug naar overzicht
Diede de Groot gaat opnieuw voor ABN AMRO Open titel