MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken

Dimitrov en De Minaur op herhaling

16 Februari 2024

Alex de Minaur viert vandaag zijn 25ste verjaardag en wéér treft hij een bijzondere gast op het centre court van Rotterdam Ahoy. Grigor Dimitrov is evenals vorig jaar zijn tegenstander op de geboortedag van de Australiër. Dit jaar tijdens de 51e editie van het ABN AMRO Open in de halve eindstrijd. Twaalf maanden geleden trok Dimitrov in de tiebreak van de derde set in de kwartfinale aan het langste eind. "Hoogste tijd om deze keer wél op mijn verjaardag te winnen. Vorig jaar verspeelde ik twee matchpoints. Dat mag deze keer niet gebeuren.”

De Minaur revancheerde zich tegen de als tweede geplaatste Andrey Rublev voor de uitschakeling vorige maand in de vierde ronde van de Australian Open. Dat was een ware marathonpartij en ook gisteren in Rotterdam was van enig krachtsverschil nagenoeg geen sprake. De Minaur zegevierde na tweeëneenhalf uur met 7-6 (5), 4-6, 6-3. "Een mooie revanche tegen Rublev, want na mijn nederlaag in Melbourne zat ik er twee dagen helemaal doorheen. Dit was weer een gevecht tegen een goede vriend.”

Gezien zijn ervaringen op het ABN AMRO Open is het eigenlijk geen verrassing dat Grigor Dimitrov weer tot de halve eindstrijd in Rotterdam Ahoy is doorgedrongen. De 32-jarige Bulgaar kwam met de schrik vrij tegen de Kazak Alexander Shevchenko: 7-6 (2), 3-6, 6-4. "Ik was mentaal sterker,” vond Dimitrov, die in november 2017 de derde plaats op de wereldranglijst bezette. "Regelmatig heb ik met Shevchenko getraind, maar ik was echt verrast door zijn goede service gedurende de hele wedstrijd. Zo’n sterke opslag heb ik lange tijd niet meegemaakt.”

Dimitrov, de nummer dertien van de wereld, mag inmiddels wel een vaste klant in de Maasstad worden genoemd. Dit is zijn tiende deelname en voor de vierde keer heeft hij de laatste vier bereikt. "Inderdaad een lange geschiedenis, maar ik bewaar echt mooie herinneringen aan dit toernooi.” In 2024 is Dimitrov de meest succesvolle tennisser, want hij heeft op de ATP Tour dit jaar al dertien overwinningen geboekt.Terug naar overzicht
De Minaur