MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken

Dino Prizmic uit de anonimiteit

11 Februari 2024

De hele tenniswereld keek vorige maand tijdens de Australian Open ineens zijn ogen uit. Wie is die speler die Novak Djokovic in de eerste ronde aan het wankelen brengt? Het was Dino Prizmic, die deze week tijdens het ABN AMRO Open met een wildcard tot het hoofdtoernooi is toegelaten. Het Kroatische talent speelt vandaag vanaf 13.00 uur in de openingsronde tegen Belgische qualifier David Goffin.
 

"Ik ben nog trots op die wedstrijd tegen Novak Djokovic,” zegt de nummer 169 van de ATP-ranking. "Het was mijn eerste partij tegen een wereldtopper en dan gelijk tegen de beste speler van de wereld. Het was echt genieten op het centre court in Melbourne.” Prizmic verloor in vier sets van Djokovic, maar de rechtshandige speler trad uit de anonimiteit. "Ik moet nog meer trainen en meer grote toernooien gaan spelen om de aansluiting met de wereldtop te bereiken. Dan helpt deze wildcard in Rotterdam natuurlijk om te kijken waar ik sta. Op dit toernooi zijn alleen maar grote namen.”
 

De 18-jarige Prizmic beoefende in zijn jeugd twee sporten: voetbal en tennis. "Ik heb zeven jaar gevoetbald, maar daar blijf je afhankelijk van medespelers. Tennis is beter voor mij geschikt. Ik ben van Split naar Zagreb verhuisd, omdat daar meer sparringpartners zijn. Nu ik met school klaar ben, ligt de focus helemaal op tennis. Het was in het begin best wel lastig als ik drie of vier weken niet thuis was. Aan de andere kant geniet ik van het reizen en heb ik bij de challengers op mooie accommodaties gespeeld. Mijn favoriete stad is voorlopig Stockholm.” Dat lijkt geen toeval, want in de Zweedse stad was Prizmic goed op dreef. Hij bereikte via de kwalificaties het hoofdtoernooi. Na een zege op Jiri Lehecka was de tweede ronde zijn eindstation.
 

Zijn gespierde bovenbenen hebben veel indruk gemaakt, maar Prizmic blijft nuchter onder de complimenten: "Dat zit in de genen en misschien komt dat wel door mijn achtergrond in het voetbal. Sommige mensen zeggen trouwens dat ik geen typische tennisser ben.”

 Terug naar overzicht
Dino Prizmic uit de anonimiteit