MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken

Drie keer is geen scheepsrecht voor Gijs Brouwer

11 Februari 2024

Drie setpunten kreeg Gijs Brouwer in de eerste set, maar het was geen scheepsrecht in havenstad Rotterdam. De enige Nederlander in de beslissende kwalificatieronde bij het ABN AMRO Open speelde verdienstelijk op het met 1200 toeschouwers andermaal volgepakte Court 1, maar moest het toegangsbewijs voor het hoofdtoernooi aan de Belg David Goffin laten: 6-7 (8-10) 2-6. "Ik heb mijn kansen gehad, maar ze niet gepakt’’, was zijn droeve conclusie.
 

Goffin (33 nu) is een voormalige nummer 7 van de wereldranglijst en speelde zeven jaar geleden de finale in Rotterdam Ahoy. Brouwer, de 27-jarige 'lefty’, plaatste zich vorig jaar voor het eerst voor Neerlands grootste tennisevenement en haalde toen de kwartfinale. Zijn persoonlijke recordaantal ATP-punten van toen, 90 , raakt hij volgende week maandag kwijt en er komen dan 'slechts’ 13 nieuwe punten (als winnaar van één kwalificatiepotje) tegenover te staan. Voor een speler van net buiten de top-150 een aderlating dus.
 

"Maar dat zorgde niet voor spanning. Ik wist het van tevoren en heb er tijdens mijn partij niet aan gedacht’’, aldus Brouwer, die bij twee van de drie setpunten in de tiebreak nota bene zelf mocht serveren, terwijl Goffin steeds wanhopiger naar zijn coach op de tribune keek. De pupil van Michiel Schapers miste tot drie keer toe en kon na het daaropvolgende setverlies zijn opgeluchte opponent niet meer echt in problemen brengen. Brouwer: "Dat ik de eerste set niet won, was uiteraard zonde. Ik had iets meer marge moeten aanhouden bij mijn forehand. Die Goffin heeft toch wel een lastig spelletje. Hij laat je héél véél lopen en brengt je zo in ongemakkelijke situaties.’’Terug naar overzicht
Drie keer is geen scheepsrecht voor Gijs Brouwer