MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken

Finalist Jannik Sinner opnieuw naar het ABN AMRO Open

30 Augustus 2023

Jannik Sinner, eerder dit jaar finalist van het 50e ABN AMRO Open, komt in 2024 opnieuw naar Rotterdam. Met zijn komst en die van Daniil Medvedev zijn beide finalisten vastgelegd. Het 51e ABN AMRO Open wordt van 10 tot en met 18 februari 2024 gehouden in Rotterdam Ahoy.

Jannik Sinner, de huidige nummer 6 van de wereld, kondigde zijn deelname aan in New York, waar hij als een van de favorieten voor de US Open titel geldt. Zijn recente winst in Toronto laat zien dat hij in topvorm is en dat hij uitstekend uit de voeten kan op hardcourt. Toernooidirecteur Richard Krajicek: "De winnaar en finalist van het toernooi staan altijd hoog op de verlanglijst voor het jaar erna. Zeker een finalist als Jannik Sinner. Hij is een van de jonge twintigers die momenteel het stokje overnemen om het tennis de komende jaren te gaan domineren.”

Finalist in Rotterdam

Na zijn debuut in 2020, waarbij hij met een wildcard de kwartfinale haalde, kwam Sinner in februari voor de tweede keer in actie in het ABN AMRO Open. Als kersverse winnaar van het toernooi van Montpellier een week eerder was hij de man in vorm. Overwinningen op Bonzi, Tsitsipas, Wawrinka en Griekspoor brachten hem in de finale. Daarin bleek Daniil Medvedev met 5-7, 6-2, 6-2 in drie sets te sterk. De 22-jarige Italiaan kent een uitstekend vervolg van zijn seizoen, met onder meer een halve finaleplaats op Wimbledon en winst in het ATP1000 toernooi in Toronto.

Richard Krajicek: "Jannik Sinner is één van de mooie voorbeelden van ons beleid om Nederlandse en internationale toptalenten de kans te bieden om op het hoogste niveau in actie te komen. De wildcard die we hem als 18-jarige gaven, betaalt zich dubbel en dwars uit. Niet alleen met zijn voorkeur voor het toernooi en zijn prestaties hier, maar ook met alle activiteiten die hij naast de baan doet om fans een unieke ervaring te geven.”

Spelersveld                                                                                          

Na Daniil Medvedev is Jannik Sinner de tweede speler die is vastgelegd voor het ABN AMRO Open. In de komende maanden wordt het spelersveld verder aangevuld. Zoals gebruikelijk is het doel om meerdere topspelers aan te trekken. "We houden van de strijd tussen de gevestigde orde en de nieuwe toptalenten. Op die manier kunnen we fans iedere dag van het toernooi toptennis voorschotelen.”

 

Koop nu jouw tickets!

TICKETSTerug naar overzicht
jannik sinner abn amro open rotterdam atp tour 500