MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken

Gaël Monfils op recordjacht

14 Februari 2024

Gaël Monfils ligt nog op koers in zijn jacht naar een uniek record in Rotterdam Ahoy na de zege op de Canadese qualifier Denis Shapovalov: 7-6 (4), 7-6 (5). De Franse publiekslieveling kan de eerste speler in de historie van het ABN AMRO Open worden die het toernooi bij drie opeenvolgende deelnames kan winnen. Monfils won de titel in Rotterdam in 2019 en 2020. "Met twee titels op rij is het natuurlijk logisch dat ik graag in Rotterdam speel.”

Roger Federer is de recordhouder met drie titels in Rotterdam en natuurlijk kan Monfils deze prestatie evenaren. Alleen moet hij het in de tweede ronde opnemen tegen de man in topvorm, Jannik Sinner. "Wij wisten allemaal dat zijn tijd zou komen,” oordeelt Monfils, die op de wereldranglijst de 70ste plaats bezet. "Sinner is heel bijzonder en raakt de ballen zó goed. Hij is een complete speler, die de laatste tijd veel vooruitgang met zijn service heeft geboekt.”

Monfils ontbrak de afgelopen drie jaar in Rotterdam, omdat hij met diverse blessures in de lappenmand zat. De partner van profspeelster Elina Svitolina ('zij traint nu met haar coach Raemon Sluiter in Dubai’) boekte afgelopen najaar op 37-jarige leeftijd zijn twaalfde toernooizege in Stockholm. Op de verlanglijst van Monfils staat komende zomer de Olympische Spelen in Parijs, op het gravel van Roland Garros. "Dat heeft altijd in mijn gedachten gespeeld en als ik me zou kwalificeren, dan zou dat geweldig zijn. Aan de andere kant zijn er veel jonge Franse gasten die ongelooflijk goed spelen. Het wordt lastig, maar ieder toernooi doe ik er gewoon alles aan om dichter bij plaatsing te komen.”

Grigor Dimitrov maakt voor de tiende keer zijn opwachting in Rotterdam. De 32-jarige Bulgaar had zijn handen vol aan de Italiaan Lorenzo Sonego, maar de voormalig nummer drie van de wereld klaarde de klus in twee sets: 7-6 (4), 6-3. "Sonego is altijd een lastige tegenstander met veel kracht in zijn slagen. De finale afgelopen zondag in Marseille heeft mij vertrouwen gegeven. Rustig blijven en de dingen doen, die ik moet doen.”Terug naar overzicht
Gael Monfils