MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken

Gezonde spanning bij mascottes

16 Februari 2024

Natuurlijk draait het tijdens het ABN AMRO Open om de spelers, maar de opkomst tijdens de avondpartijen met de mascottes is steeds een verademing. Mikail Arioz (7) en Saar Schipper (9) stelen op vrijdagavond de harten van een volgepakt Rotterdam Ahoy als zij met Tallon Griekspoor en Emil Ruusuvuori het centre court mogen oplopen.

"Mijn buik doet pijn van de zenuwen,” zucht Schipper, die bij De Vale Ouwe in Putten speelt. Zij heeft de hele dag naar het moment toegeleefd. Om alles foutloos te laten verlopen, is er eerst nog een generale repetitie een half uur voor de avondpartij tussen Nederlands beste tennisser en de Fin Ruusuvuori. Het advies is duidelijk voor de mascottes 'heel enthousiast zwaaien naar het publiek’.

Arioz en Schipper hebben twee weken geleden de uitnodiging voor de avond van hun leven gekregen. Arioz, die bij House of Tennis in Veenendaal speelt, heeft vanaf dat moment een voorgevoel. "Hopelijk mag ik met een Nederlander het centre court oplopen.” En dat klopt, want in de kleedkamer wint Mikail de toss. Hij roept eerst 'Sinner’, maar de Italiaan speelt pas later op de avond. "Dan Tallon, want dat is een Nederlander.”

De spanning stijgt bij Saar en Mikail in de catacomben van Ahoy, want de spelers zijn in aantocht. Saar schudt de hand van Ruusuvuori, waarna Mikail door Griekspoor wordt begroet. En dan gaat het gebeuren na de indrukwekkende opkomstmuziek. Saar geeft haar linkerhand aan Ruusuvuori en samen lopen ze hand in hand de trap af richting het centre court. Mikail loopt voor Griekspoor naar beneden en glundert van top tot teen. Als de spelers hun tassen hebben neergezet, staat het duo zwaaiend bij het net. Na een groepsfoto met de spelers, verlaten Mikail Arioz en Saar Schipper het centre court. Het duo wordt door hun ouders opgevangen, die de eerste reacties van het thuisfront al binnen hebben. Een dag om nooit te vergeten voor Mikail en Saar.Terug naar overzicht
Mascottes