MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken

Grand Slams op bezoek

17 Februari 2024

Het ABN AMRO Open staat al heel lang hoog aangeschreven in het internationale tennis. Dit jaar zijn veel toernooidirecteuren van over de hele wereld te gast in Rotterdam Ahoy. Helemaal bijzonder is dat vier directieleden van de vier Grand Slams en verschillende andere toernooidirecteuren naar Nederland zijn gevlogen. "Zij zijn allemaal onder de indruk van de Wheelchair Arena,” vertelt Jolanda Jansen, directeur van Rotterdam Ahoy.

Het hoge niveau van de integratie van het rolstoeltennis in het hele toernooi spreekt iedereen heel erg aan. "Wij hebben de toernooidirecteuren een rondleiding gegeven. Iedereen is onder de indruk van het centre court en VIP Dorp. Daarnaast hebben we veel complimenten gekregen dat op dit toernooi alles onder één dak is zoals de trainingsfaciliteiten, de players-lounge en helemaal alle publieksactiviteiten op Sports Plaza.”

Toernooidirecteur Esther Vergeer gaat vandaag verder met de gesprekken met de hotshots uit de tenniswereld om te bekijken hoe het rolstoeltennis ook op andere toernooien een plaats kan krijgen. "Op de Grand Slams en bij ons is het vanzelfsprekend, maar we hopen dat ook andere grote internationale ATP toernooien ons voorbeeld gaan volgen. Daar helpen we ze natuurlijk graag bij. En hier op het ABN AMRO Open laten we zien wat er mogelijk is."Terug naar overzicht
Grand Slams op bezoek