MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken

Griekspoor, Nederlandse nummer 1, naar Rottterdam

01 December 2023

GRIEKSPOOR MIKT OP THUISVOORDEEL TIJDENS HET ABN AMRO OPEN

Tallon Griekspoor, de beste Nederlandse speler van dit moment, komt in februari in actie tijdens het ABN AMRO Open. De nummer 23 van de wereld was eerder dit jaar halve finalist in Rotterdam Ahoy. De komst van Griekspoor betekent de eerste Nederlander op de spelerslijst. En daar zijn we trots op! 

Het jaar 2023 kan gezien worden als het jaar van de definitieve doorbraak van Tallon Griekspoor op het allerhoogste niveau. Na toernooiwinst in Pune in de eerste week van het jaar en een derde ronde in het Australian Open, volgde een halve finaleplaats in Rotterdam. Het bracht hem naar de top-40 van de wereld. Met toernooiwinst in het Libéma Open toonde Griekspoor dat de fans in eigen land een enorme inspiratiebron voor hem vormen. Met een finaleplaats in Washington, net als het ABN AMRO Open een ATP500 toernooi, steeg hij daarna door naar de top-30.

Toernooidirecteur Richard Krajicek: "We hebben al heel lang vertrouwen in Tallon. Zijn vechtlust, gekoppeld aan zijn talent, zorgen ervoor dat de Nederlandse fans graag naar hem kijken. En dat gevoel is wederzijds, hebben we gezien tijdens eerdere successen tijdens het ABN AMRO Open. De tennisliefhebbers staan massaal achter hem. We zijn benieuwd of hij dit jaar nog een stap verder kan komen en ook in Rotterdam de finale weet te halen.”

Spelersveld

Met Daniil Medvedev, Jannik Sinner, Andrey Rublev, Holger Rune en Felix Auger-Aliassime zijn eerder al vijf wereldtoppers bekendgemaakt die in 2024 strijden om de titel in het ABN AMRO Open. Richard Krajicek: "De strijd tussen internationale en Nederlandse toppers staat altijd garant voor een geweldige sfeer. Tallon heeft in Ahoy met het publiek massaal achter hem al wereldtoppers als Stan Wawrinka en Alexander Zverev verslagen. Dus hij is een speler om rekening mee te houden voor de titel.”

ABN AMRO Open

Het 51e ABN AMRO Open wordt gehouden van 10 tot en met 18 februari 2024. Naast toptennis biedt het toernooi ook veel 'On Top of Tennis’. Bezoekers worden uitgenodigd om negen dagen toptennis te combineren met allerlei zakelijke mogelijkheden, culinaire ervaringen en sportieve- en maatschappelijke initiatieven. Alle informatie over het toernooi is te vinden op www.abnamro-open.nl.

Zoek je nog een last-minute Sinterklaas cadeau? Koop dan tickets voor het ABN AMRO Open! Klik hier voor de webshop. Terug naar overzicht
Griekspoor, Nederlandse nummer 1, naar Rottterdam