MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken

Grigor Dimitrov graag geziene gast

15 Februari 2024

Grigor Dimitrov speelt voor de tiende keer op het ABN AMRO Open. En wéér is hij succesvol in Rotterdam Ahoy. De 32-jarige Bulgaar bereikte de laatste acht na zijn zege op de Hongaar Marton Fucsovics: 6-3, 7-5. "Het zijn voor mij altijd lastige wedstrijden tegen Marton,” oordeelde Dimitrov, die in november 2017 de nummer drie van de wereld was. "Vorige maand tijdens de Australian Open had ik ook al mijn handen vol aan hem. Toen was het in het warme Melbourne echt een slijtageslag. Ik ben blij met deze overwinning, want de kwaliteit was hoog. Om hier in Rotterdam verder te komen, moet mijn spel nog wel worden verbeterd.”

Dimitrov was in 2009 nog zo groen als gras toen hij als de nummer 487 van de wereld met een wildcard in het hoofdtoernooi mocht opdraven. En het werd nog sensationeler, want Dimitrov won bij zijn ATP-debuut direct in drie sets van de Tsjechische topper Tomas Berdych. Hij moest in de tweede ronde voor Rafael Nadal buigen. "Dat was allemaal heel bijzonder. Mijn tweede partij op het hoogste niveau en dan gelijk tegen Nadal. Ik was toen nog heel jong. Ik heb in Rotterdam altijd mooie wedstrijden gespeeld zoals tegen Del Potro en de finale van 2018 tegen Roger Federer.”

Alexander Shevchenko verraste gistermiddag vriend en vijand op het centre court van Rotterdam Ahoy. De 23-jarige Kazak zorgde voor de grootste stunt tijdens de 51e editie van het ABN AMRO Open met een zege op de als derde geplaatste Deen Holger Rune: 6-4, 1-6, 6-3. "Dit is grootste overwinning uit mijn carrière,” glunderde Shevchenko, de nummer 57 van de ATP-ranking. "Ongelooflijk mooi. Vorig jaar heb ik veel wedstrijden tegen toppers gespeeld, maar bijna altijd verloren. Dat hoort misschien wel bij het leerproces. Ik stond bekend als een gravelspecialist, maar met deze zege in Rotterdam is dat zeker verleden tijd.”

Dimitrov en Shevchenko treffen elkaar in de kwartfinale. Het wordt hun eerste onderlinge ontmoeting.Terug naar overzicht
Grigor Dimitrov