MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken

Holger Rune nieuwe aanwinst voor 51e ABN AMRO Open

23 November 2023

Holger Rune, de huidige nummer acht van de wereld, komt in 2024 in actie in het ABN AMRO Open. De twintigjarige Deen is voor de tweede keer aanwezig in Rotterdam. Hij is al de vierde speler uit de mondiale top-10 die zijn komst heeft bevestigd. Het 51e ABN AMRO Open wordt van 10 tot en met 18 februari 2024 gehouden  in Rotterdam Ahoy.

Toernooidirecteur Richard Krajicek: "Holger Rune is naar mijn idee één van de spelers die we de komende jaren structureel in de top-5 zien. Een potentiële Grand Slam winnaar. Het is daarom geweldig dat hij ook nu weer kiest naar het ABN AMRO Open te komen. Hij combineert een sublieme techniek aan een absolute wil om te winnen. Dat maakt het een genot om naar hem te kijken.”

Vier titels

Holger Rune schreef als twintigjarige al vier ATP-titels op zijn naam. Dit jaar won hij het toernooi van München en bereikte hij de finale in de ATP1000 toernooien van Rome en Monte Carlo. Het bracht hem tijdelijk naar de vierde plaats van de ATP-ranking. Hij hoort daarmee bij een nieuwe generatie spelers van begin twintig, die het stokje over lijken te nemen van de vorige generatie.

Richard Krajicek: "Rune is een speler die door de hele wereldtop gevreesd wordt. Iedere speler die met hem in de top-acht van de wereld staat, heeft inmiddels al een keer van hem verloren. Voor mij is hij daarom ook direct één van de titelfavorieten in Rotterdam.”

Spelersveld

Na Daniil Medvedev, Jannik Sinner en Andrey Rublev is Holger Rune de vierde speler uit de top-10 die is vastgelegd voor het ABN AMRO Open. Ook oud-winnaar Felix Auger-Aliassime zegde zijn komst al toe. In de komende maanden wordt het spelersveld verder aangevuld. Zoals gebruikelijk is het doel om meerdere topspelers aan te trekken. Richard Krajicek: "We houden van de strijd tussen de gevestigde orde en de nieuwe toptalenten. Op die manier kunnen we fans iedere dag van het toernooi toptennis voorschotelen.”

ABN AMRO Open

Het 51e ABN AMRO Open wordt gehouden van 10 tot en met 18 februari 2024. Naast toptennis biedt het toernooi ook veel 'On Top of Tennis’. Bezoekers worden uitgenodigd om negen dagen toptennis te combineren met allerlei zakelijke mogelijkheden, culinaire ervaringen en sportieve- en maatschappelijke initiatieven. Terug naar overzicht
Holger Rune in actie in Rotterdam