MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken

Monfils op recordjacht in Rotterdam

09 Januari 2024

GAËL MONFILS OP RECORDJACHT IN ABN AMRO OPEN

Gaël Monfils gaat volgende maand op jacht naar zijn derde ABN AMRO Open titel. Na de toernooiwinst in 2019 en 2020 is het de eerste keer dat de Fransman terugkeert in Rotterdam Ahoy.

Toernooidirecteur Richard Krajicek: "Met Gaël Monfils is spektakel gegarandeerd. Niet voor niets won hij de laatste twee keer dat hij in Rotterdam Ahoy in actie kwam. Hij kan uitstekend uit de voeten op ons centre court en weet daar altijd het beste in zichzelf naar boven te halen. Door omstandigheden is hij de afgelopen jaren niet in staat geweest om zijn titel te verdedigen, vandaar dat we hem graag een wildcard geven voor dit jaar.”

Recordjacht

Als Gaël Monfils opnieuw de titel weet te veroveren in Rotterdam evenaart hij het record van Roger Federer. De Zwitser is de enige speler die de titel drie keer wist te veroveren (2005, 2012, 2018).

Monfils heeft tijdens zijn negen eerdere deelnames meerdere uitstekende prestaties neergezet. In 2010 en 2015 bereikte hij de kwartfinale, in 2009 verloor hij de halve finale van Rafael Nadal en in 2016 de finale van Martin Klizan. Zijn beide laatste deelnames bekroonde hij met de titel. In 2019 versloeg hij Stan Wawrinka in de finale. Een jaar later was hij te sterk voor Felix Auger-Aliassime.

Deelnemersveld

Met Daniil Medvedev, Jannik Sinner, Andrey Rublev, Holger Rune en Felix Auger-Aliassime zijn eerder al vijf wereldtoppers bekendgemaakt die in 2024 strijden om de titel in het ABN AMRO Open. De Nederlandse inbreng bestaat uit Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp. Richard Krajicek: "Gaël Monfils heeft zich na een aantal maanden afwezigheid van de ATP Tour afgelopen jaar weer teruggevochten in de top-100. Ik ben ervan overtuigd dat hij het iedereen lastig kan maken tijdens het ABN AMRO Open.”

 

Tickets 
Het 51e ABN AMRO Open vindt plaats van 10 tot en met 18 februari 2024. Wees erbij en koop je tickets via onderstaande link! 

KOOP TICKETS



Terug naar overzicht
Monfils op recordjacht in Rotterdam