MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken

Oranje boven in dubbelfinale

18 Februari 2024

De vreugde was groot bij Robin Haase en Botic van de Zandschulp. Het gelegenheidsdubbel bereikte de finale van de 51e editie van het ABN AMRO Open na de zege op het Amerikaanse duo Nathaniel Lammons/Jackson Withrow: 6-4, 4-6, 10-8. "Superleuk om weer in de finale van Rotterdam te staan,”  vertelde Haase na afloop, die in 2022 al eens met Matwé Middelkoop de titel in Rotterdam won. "Helemaal als Ahoy op een zaterdagmiddag vol zit. Dat maakt het echt speciaal.”
 

Botic van de Zandschulp was blij met zijn finaleplaats: "Wij hebben verdiend gewonnen, maar in een supertiebreak kan het echt alle kanten opgaan. De toernooien waar Robin en ik hebben gedubbeld, is het vaak goed gegaan. Dat belooft veel voor de finaledag.”
 

Wesley Koolhof maakte in de tweede halve eindstrijd het oranje feestje helemaal compleet. De voormalig nummer 1 van de wereld in het dubbelspel klopte met zijn Kroatische partner Nikola Mektic de titelverdedigers Ivan Dodig/Austin Krajicek (7-5, 6-4). "Leuk om met drie Nederlanders in de finale te staan,” lachte Mektic. Voor Koolhof ontbreekt de titel in Ahoy nog op zijn palmares, ondanks zeventien toernooizeges en afgelopen zomer de titel op Wimbledon. De 34-jarige inwoner van Nijmegen is bezig aan zijn laatste seizoen. Koolhof: "Daarom is het wel een goed idee om de titel dit jaar te winnen.”

 Terug naar overzicht
Oranje boven in dubbelfinale