MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken

OUD-WINNAAR AUGER-ALIASSIME OPNIEUW NAAR ABN AMRO OPEN

18 Oktober 2023

OUD-WINNAAR AUGER-ALIASSIME OPNIEUW NAAR ABN AMRO OPEN

De winnaar van het ABN AMRO Open 2022, Felix Auger-Aliassime, is ook in 2024 in actie te zien in Rotterdam. De Canadees, op dit moment nummer zeventien van de wereld, won zijn allereerste ATP toernooi in Rotterdam. Het ABN AMRO Open wordt van 10 tot en met 18 februari 2024 gehouden  in Rotterdam Ahoy.

Toernooidirecteur Richard Krajicek: "De band tussen Felix Auger-Aliassime en het
ABN AMRO Open is ijzersterk. Als 17-jarig toptalent speelde hij zijn eerste wedstrijd bij ons. Het was zijn debuut in een hoofdtoernooi op de ATP Tour. Later loste hij die belofte in met geweldige prestaties. Hij is een van de voorbeelden van onze filosofie om nationale en internationale toptalenten een kans te bieden.”

Toptalent Auger-Aliassime

De huidige nummer zeventien van de wereld kende zijn definitieve doorbraak in 2019, toen hij de top-100 bereikte. In no-time ging hij richting de beste twintig spelers van de wereld. Hij werd de jongste top-25 speler sinds Lleyton Hewitt. Zijn opmars stagneerde tijdelijk, maar met een halve finaleplaats op de US Open in 2021 zette hij een nieuwe stap richting de top. Inmiddels heeft hij vier ATP titels op zijn naam staan en bereikte hij negen keer de finale van een ATP toernooi. Krajicek: "Felix is het type speler dat soms een mindere periode kent, maar daar altijd weer beter uit komt. 2023 is niet zijn beste jaar. Het is voor mij geen vraag of hij weer in de top-10 terugkeert, maar wanneer.”

Auger-Aliassime in Rotterdam

Felix Auger-Aliassime kwam vijf keer eerder in actie in Rotterdam. Bij zijn debuut in 2018, moest hij in de eerste ronde na drie sets buigen voor Krajinovic. Tijdens zijn terugkeer in 2020 bereikte hij de finale, waarin Gaël Monfils te sterk bleek. Na zijn eerste ronde verlies in 2021 tegen Nishikori, keerde hij in 2022 terug om de titel te veroveren. Na Gerasimov, Murray, Norrie en Rublev te hebben verslagen, trof hij in de finale Stefanos Tsitsipas. Hiermee mocht Auger-Aliassime zich voor het eerst in zijn carrière toernooiwinnaar noemen. Eerder dit jaar bleek de kwartfinale zijn eindstation. Hij verloor van de latere toernooiwinnaar Daniel Medvedev.

Datum

Het 51e ABN AMRO Open wordt gehouden van 10 tot en met 18 februari 2024. Tickets zijn te koop via deze link. Ben jij erbij? Tot ziens in Rotterdam! Terug naar overzicht
OUD-WINNAAR AUGER-ALIASSIME OPNIEUW NAAR ABN AMRO OPEN