MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken

Richard Krajicek: Tennis is een populaire kijksport

12 Februari 2024

Toernooidirecteur Richard Krajicek is helemaal klaar voor een week toptennis. Deze week is er veel te genieten in Rotterdam Ahoy, zowel op als naast de baan. Een vooruitblik.

Spelersveld

Richard Krajicek: "Enkele jaren geleden hebben wij onze strategie voor het deelnemersveld bepaald. Jaarlijks willen we een breed deelnemersveld met meerdere top-10 spelers. Op die manier kun je de hele week aansprekende spelers in actie zien. Dat is ook dit jaar gelukt met Jannik Sinner, Andrey Rublev, Holger Rune en Hubert Hurkacz. Dit betekent weer voor iedereen een sterke concurrentie in de strijd om de titel.”

Jannik Sinner
"Hij had zich vorige week voor Marseille afgemeld, want dat toernooi kwam te vroeg na de Australian Open. Heel fijn dat Jannik in Rotterdam is en hij vrijdagavond hier al wilde trainen. Sinner komt hier graag. Rotterdam is voorlopig het enige toernooi dat hij speelt voor Indian Wells. Sinner speelt woensdagavond zijn eerste wedstrijd tegen Botic van de Zandschulp. Je hoopt vooraf dat Sinner, Botic en Tallon Griekspoor de kwartfinale halen. Dat is nu jammer, maar Botic kan ook zo maar winnen.”

De Nederlanders
"Wij hebben momenteel een luxepositie die ik jarenlang niet heb gekend als toernooidirecteur. Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp doen het zo goed, dat zij geen wildcard voor het hoofdtoernooi nodig hebben. We weten dat Nederlandse tennissers in eigen land net iets meer kunnen brengen. De tennisfans genieten van de strijd tussen onze landgenoten en de wereldtop. Door de wildcard van Jesper de Jong hebben we drie Nederlanders in het hoofdtoernooi. Jammer dat Gijs Brouwer het in de kwalificaties net niet heeft gered.”

Oude bekenden
"Het is fijn dat Gaël Monfils weer terug is. Een publiekslieveling die de afgelopen jaren om verschillende redenen niet naar Rotterdam kon komen. Eigenlijk komt Monfils nu zijn titel van 2020 verdedigen. Oud-winnaar Felix Auger-Aliassime heeft een pittige loting tegen Maxime Cressy. Het is ook bijzonder dat Grigor Dimitrov voor de tiende keer in Rotterdam in actie komt.”

Publieke belangstelling
"Het gaat goed met de publieke belangstelling. Dat komt volgens mij door een combinatie van factoren. Na de coronacrisis vinden de mensen het lekker om weer naar een evenement te gaan. Daarnaast doen de Nederlandse tennissers het goed. Tennis is een populaire kijksport. Het was ook verrassend druk in het voorweekend. Helemaal de zondag is een fantastische dag om te komen. Je komt nog dichter bij de spelers, die dan heel relaxed zijn.”

Klaar voor de start
"De teams van Rotterdam Ahoy en onze trouwe partner ABN AMRO hebben weer een jaar hard gewerkt om een toptoernooi te organiseren. Voor de spelers, maar ook voor de fans (over de hele wereld). Het maakt ons toernooi uniek dat de toeschouwers die de spelers aanmoedigen verstand van zaken hebben. Ik wens jullie een hele plezierige week, On Top Of Tennis!”Terug naar overzicht
Richard Krajicek: Tennis is een populaire kijksport