MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken

'Sunday Funday’ in Ahoy: het tennis heeft nog alle toekomst!

11 Februari 2024

Het hoofdtoernooi van het ABN AMRO Open begint pas vandaag, maar op deze zondag komt men al bijna tennisballen tekort in Rotterdam-Zuid. Zoveel worden er geraakt, en alle kanten opgeslagen, bij de vele tennisoefeningen voor de zeer jeugdige bezoekers van het toernooi.
 

Honderden ouders lopen met een rugzak met daaruit stekend een tennisracket door de bomvolle catacomben van Rotterdam Ahoy. Eenmaal aangekomen op Sports Plaza duurt het niet lang voordat hun kinderen op de baan met opzwepende muziek en vol enthousiasme de ene na de andere bal raken. Hoezo is padel voor hen de toekomst? Het tennis is springlevend in Nederland, getuige al deze kleine mannetjes en vrouwtjes hier op 'Sunday Funday’.
 

Bij het 'Tennis with the Stars’ krijgen de kinderen de bal aangegeven door dubbeltopper Wesley Koolhof en neoprof Jesper de Jong, waarbij het er onder het motto 'Mik op de coach!’ in de slagenwisselingen vaak best hard aan toegaat. Bij het Servicekanon, één van de diverse speelse beproevingen náást de hoofdbaan van Sports Plaza, kan de snelheid van de opslag worden gemeten, met de 215 km/u van Pieter Vlaar (een tennisouder?) vooralsnog als record. Bij de 'Bounce Challenge’ laten meisjes en jongens de ballen met opvallend gemak met hun racket in een vuilnisbak stuiteren. En dan zijn er op deze Sunday Funday ook nog de signeer- en selfiesessies met de echte profs, waar het op Sports Plaza storm voor loopt. 
 

"Heb je een handtekening?’’, vraagt een ouder zeer nieuwsgierig als zijn kind weer tevoorschijn komt uit de groep belangstellenden voor een krabbel van Lorenzo Musetti, de Italiaanse toptennisser die net daarvoor ook balletjes heeft geslagen met de Nederlandse jeugd. "Ja, ik heb er één, kijk maar op mijn shirt’’, antwoordt het mannetje enthousiast wijzend op zijn borst.
 

Een stel ouders komt wel nét te laat aanlopen. Musetti heeft zich uit de groep bevrijd en snelt naar de uitgang. Hun zoontje rent achter hem aan, tussen de bezoekers doorslingerend en met viltstift en grote tennisbal uitnodigend voor hem uit. Even later komt hij teleurgesteld terug, onverrichterzake. Met een sip gezicht: "Ik was net te laat. De bewaking liet me niet door.’’ Het is het enige kleine smetje op een verder zeer geslaagde tennisdag.Terug naar overzicht
'Sunday Funday’ in Ahoy: het tennis heeft nog alle toekomst!