MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken

Tennis heeft prioriteit voor Jannik Sinner

13 Februari 2024

Het ABN AMRO Open verwelkomde Jannik Sinner vrijdagmiddag al in Rotterdam Ahoy. De kersverse winnaar van de Australian Open heeft zich de afgelopen dagen goed kunnen voorbereiden voor zijn eerste duel. Vanavond wacht voor hem vanaf 19.30 uur de Nederlander Botic van de Zandschulp.

Sinner is duidelijk over zijn ambities deze week op Nederlands grootste ATP-toernooi: "Tennis heeft mijn prioriteit,” benadrukt de nummer 4 van de wereld. "Na mijn terugkeer uit Melbourne was ik twee dagen heel erg druk in Rome met allerlei leuke verplichtingen. Ik heb veel verzoeken afgewezen, waardoor ik helemaal voor dit toernooi ben uitgerust en voel me goed. Ik heb geen moment getwijfeld over mijn deelname in Rotterdam.”

De 22-jarige Italiaan bewaart goede herinneringen aan het toernooi in de Maasstad. Sinner kende een heel bijzonder debuut tijdens het ABN AMRO Open in 2020. Hij kreeg als gevolg van de ziekte van zijn Roemeense tegenstander Radu Albot een walk-over, omdat geen vervanger zich had aangemeld. "Heel gek was dat. Ik had het ook niet eerder meegemaakt.” Het was zeker een bijzondere situatie, want bij bijna alle proftoernooien schrijft er altijd wel een 'lucky loser’ - iemand die is uitgeschakeld in de kwalificaties - in. Hierdoor stond Sinner okselfris in de tweede ronde en versloeg hij David Goffin, de eerste zege in zijn carrière op een top 10-speler.

Sinner heeft de krachtmeting in Rotterdam omarmd: "Dit is een speciale plek voor mij. Toen ik 18 jaar was, heb ik hier met een wildcard de kans gekregen. Ik voel loyaliteit naar het toernooi. Dit is één van de beste indoortoernooien van het jaar. De mensen in Nederland zijn ook altijd aardig en relaxed.”

In 2024 is Sinner nog ongeslagen, want de inwoner van Monaco won tijdens de Australian Open al zijn zeven duels. In de openingsronde in Melbourne was hij te sterk voor Botic van Zandschulp (6-4, 7-5, 6-3). Nu weer zijn opponent in de eerste ronde. "Dat is direct een zware tegenstander. Ik heb veel respect voor hem. Het Nederlandse publiek zal Botic zeker gaan helpen. We zullen zien hoe het gaat.”Terug naar overzicht
jannik-sinner