MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken

Van de Zandschulp tweede Nederlander in Rotterdam

08 December 2023

VAN DE ZANDSCHULP TWEEDE NEDERLANDER IN ABN AMRO OPEN
Botic van de Zandschulp, de 28-jarige nummer 50 van de wereld, is in februari te bewonderen tijdens het ABN AMRO Open. Na Tallon Griekspoor is hij de tweede speler van eigen bodem die aanwezig is in Rotterdam Ahoy. Het belooft nu al een Nederlands spektakel te worden! 

Botic van de Zandschulp brak in 2021 door tot de mondiale top-100. Het was ook het jaar waarin hij met een wildcard debuteerde in het hoofdtoernooi van het ABN AMRO Open. Eerder dit jaar verloor hij zijn tweede ronde wedstrijd van Daniil Medvedev, de latere toernooiwinnaar. Met een finaleplaats in München en mooie resultaten in het najaar bestendigde hij zijn positie in de top-50 van de wereld.

Toernooidirecteur Richard Krajicek: "Het is een luxe situatie voor het Nederlandse tennis om twee spelers in de top-50 te hebben. We hebben recent weer kunnen genieten van het Nederlands Davis Cup team op het allerhoogste niveau, waar Botic een goed resultaat neerzette. Voor het ABN AMRO Open is het ook een voordeel dat ze het zo goed doen. We vinden het belangrijk om minimaal twee spelers uit eigen land met de wereldtop te laten strijden. We hebben daar jarenlang één of meerdere wildcards voor nodig gehad. Het biedt ons nu ruimte om met nog meer verrassende namen of jonge talenten te komen, zoals we dat in het verleden ook vaak hebben gedaan.”

Spelersveld

Met Daniil Medvedev, Jannik Sinner, Andrey Rublev, Holger Rune en Felix Auger- Aliassime en Tallon Griekspoor zijn eerder al zes wereldtoppers bekendgemaakt die in 2024 strijden om de titel in het ABN AMRO Open. Richard Krajicek: "Botic past uitstekend in dit veld. Hij heeft alle wapens in huis om een goed resultaat neer te zetten. Het zou mij niet verbazen als hij dit keer de kwartfinale of beter haalt.”

ABN AMRO Open

Het 51e ABN AMRO Open wordt gehouden van 10 tot en met 18 februari 2024. Naast toptennis biedt het toernooi ook veel 'On Top of Tennis’. Bezoekers worden uitgenodigd om negen dagen toptennis te combineren met allerlei zakelijke mogelijkheden, culinaire ervaringen en sportieve- en maatschappelijke initiatieven. Terug naar overzicht
Van de Zandschulp tweede Nederlander in Rotterdam