MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken

Wesley Koolhof: 'Niet rustig uitzingen’

15 Februari 2024

Wesley Koolhof is bezig aan zijn laatste ABN AMRO Open. De dubbelspecialist speelt vandaag met Nikola Mektic in de kwartfinales tegen het Oostenrijkse duo Alexander Erler/Lucas Miedler. "Die jongens zijn redelijk nieuw op de Tour, maar wij mogen ze zeker niet onderschatten,” vertelt Koolhof. "Dit team is in opkomst en zij hebben al de 500-toernooien van Wenen en Acapulco gewonnen. Het zijn hardhitters die op een sterke opslag leunen. Wij hebben begin dit jaar in Auckland van ze gewonnen, maar dat was wel met een supertiebreak.”

De 34-jarige Koolhof heeft in het dubbelspel een indrukwekkende palmares als voormalig nummer 1 van de wereld met zeventien toernooizeges. Vorig jaar ging met de titel op Wimbledon zijn grote droom in vervulling. De eindzege op het ABN AMRO Open ontbreekt nog op de erelijst van de inwoner van Nijmegen. Zijn beste resultaat in de Maasstad stamt uit 2017 met een finaleplaats. "Dat was toen close. Matwé Middelkoop en ik hadden een wildcard gekregen, maar verloren de finale van Ivan Dodig en Marcel Granollers.”

Rotterdam Ahoy is bekend terrein voor Koolhof. "In mijn jeugd kwam ik hier altijd met mijn ouders. Mijn debuut zal ik in 2013 (zie foto) niet snel meer vergeten. Je had in die tijd nog geen kwalificaties in het dubbelspel. Stephan Fransen en ik waren alternates tot op dinsdagmiddag een belletje kwam. Wij waren tot het hoofdtoernooi toegelaten en mochten de laatste partij op woensdagmiddag vlak voor Roger Federer spelen. Ik was zó nerveus voor mijn eerste wedstrijd op de ATP Tour. Je staat dan ineens op het grootste toneel van Nederland.”

Wesley Koolhof heeft zijn afscheid als proftennisser aangekondigd. Dit is zijn laatste seizoen, waarna hij in december in het huwelijk zal treden. "Ik ga dit jaar niet rustig uitzingen. Hoog op de wenslijst staat minimaal een Grand Slam winnen, gevolgd door de Olympische Spelen en tijdens de Davis Cup finals nu eens verder dan de kwartfinale komen. Ik ben wel benieuwd hoe mijn laatste jaar als tennisser zal zijn. Laat ik maar de eerste speler worden die als de nummer 1 van de wereld stopt.”Terug naar overzicht
Wesley Koolhof