MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken

Wildcard kwalificatie voor Brouwer, Den Ouden en Boogaard

06 Februari 2024

De wildcards voor het kwalificatietoernooi van het 51e ABN AMRO Open gaan naar Gijs Brouwer, Guy den Ouden en Thijs Boogaard. De drie Nederlanders zullen zaterdag de strijd aangaan voor een plaats in het hoofdtoernooi.

Gijs Brouwer maakte vorig jaar indruk tijdens het ABN AMRO Open door de kwartfinale te bereiken. Hij versloeg de Zwitser Marc-Andrea Huesler in de eerste ronde en Holger Rune in de tweede ronde. Uiteindelijk was Tallon Griekspoor in de kwartfinale te sterk voor de huidige nummer 159 van de wereld.

De 21-jarige Guy den Ouden debuteert in Rotterdam. Hij staat op dit moment 336 van de wereld.

Thijs Boogaard, nog slechts 15 jaar oud, maakte afgelopen jaar in de luwte al kennis met het ABN AMRO Open. Op dat moment was de speler uit Geldermalsen als zogenaamde 'hitting partner’ aanwezig. Dat zijn vaak jonge talenten die kennis maken met het grote werk door met spelers uit de wereldtop te trainen.

Richard Krajicek: "De wildcards voor het kwalificatietoernooi wijzen we altijd toe in nauw overleg met de KNLTB. Het is een kans voor spelers die goed bezig zijn om enerzijds kennis te maken met het niveau op de ATP Tour en anderzijds stappen te kunnen maken voor hun ranking.”

Gisteren maakten we de voorlopige deelnemerslijst van het kwalificatietoernooi al bekend. Deze is hier te vinden.Terug naar overzicht
Wildcard kwalificatie voor Brouwer, Den Ouden en Boogaard