MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken

Winnaarscirkel is rond voor Wesley Koolhof

18 Februari 2024

Een droom ging in vervulling op de finaledag van de 51e editie van het ABN AMRO Open voor Wesley Koolhof. De 34-jarige inwoner van Nijmegen won met de Kroaat Nikola Mektic de dubbeltitel in Rotterdam Ahoy. Zij waren in de eindstrijd een maatje te groot voor het Nederlandse duo Robin Haase/Botic van de Zandschulp: 6-3, 7-5.

Wesley Koolhof kwam in zijn jeugd altijd met zijn ouders naar Nederlands grootste toernooi en nu stond hij gisteren zelf in de schijnwerpers na zijn eerste titel in Rotterdam. De 34-jarige inwoner van Nijmegen is bezig aan zijn laatste seizoen. Koolhof kreeg tijdens de prijsuitreiking een mooie ode op het grote scherm van Ahoy van collega-tennissers, journalisten en zijn toekomstige vrouw Julia Görges te zien. "Daarom is het mooi dat mijn naam de komende jaren op de boarding komt te staan. En dat elf jaar na mijn ATP-debuut in Rotterdam. "

Er is voor hem veel gebeurd tussen zijn Rotterdamse debuut op woensdagmiddag 13 februari 2013 met Stephan Fransen en de finaledag in 2024 met zijn achttiende toernooizege op de ATP Tour. Koolhof heeft een indrukwekkende palmares opgebouwd. Hij bereikte op 7 november 2022 de eerste plaats op de wereldranglijst en afgelopen zomer won hij de dubbeltitel op Wimbledon. "Elf jaar later eindelijk Rotterdam winnen en dan ook nog eens in een finale tegen twee Nederlanders. Dat is toch geweldig. De cirkel is zeker rond. Deze titel in Ahoy betekent heel veel voor mij.”

Overzicht Nederlandse dubbelwinnaars in Rotterdam Ahoy:

1977 Tom Okker / Wojtek Fibak (Pol)

1997 Jacco Eltingh / Paul Haarhuis

1998 Jacco Eltingh / Paul Haarhuis

2015 Jean-Julien Rojer / Horia Tecau (Roe)

2022 Robin Haase / Matwé Middelkoop

2024 Wesley Koolhof / Nikola Mektic (Kro)Terug naar overzicht
Wesley Koolhol