MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken

JANNIK SINNER VERDEDIGT ABN AMRO OPEN TITEL IN 2025

24 Mei 2024

De winnaar van het afgelopen ABN AMRO Open, Jannik Sinner keert volgend jaar terug naar Rotterdam om zijn titel te verdedigen. De 22-jarige Italiaan kan de komende weken tijdens Roland Garros de nieuwe nummer één van de wereld worden. Het ABN AMRO Open wordt gehouden van 1 tot en met 9 februari 2025.

 

Jannik Sinner, de huidige nummer 2 van de wereld, maakte al snel duidelijk dat hij ook volgend jaar weer naar Nederland komt. Toernooidirecteur Richard Krajicek: "De winnaar van het toernooi leg je graag direct vast voor het jaar erna. Zeker als die winnaar Jannik Sinner is. Zijn impact op de fans is enorm groot, hij is wat mij betreft één van de allergrootste sterren van het huidige tennis. Dat hij nu al bekend maakt ook volgend jaar weer te komen, zegt bovendien veel over zijn voorliefde voor het ABN AMRO Open.”

 

Sinner in Rotterdam

Hoewel Sinner pas 22 jaar oud is, heeft hij al een mooie historie opgebouwd in Rotterdam. In 2020 debuteerde hij met een wildcard. Die buitenkans greep hij met beide handen aan en haalde de kwartfinale. In 2023 keerde hij terug en haalde hij voor het eerst de finale. Daarin bleek Daniil Medvedev met 5-7, 6-2, 6-2 in drie sets te sterk.

In 2024 kwam Sinner als kersverse Australian Open winnaar naar het ABN AMRO Open. Hij bleek zijn vorm meegenomen te hebben en was ook in Rotterdam Ahoy de allersterkste. Na overwinningen op Van de Zandschulp, Monfils, Raonic en Griekspoor zette hij tegen Alex de Minaur de kroon op zijn week.

Jannik Sinner sprak na zijn overwinning zijn voorkeur om in 2025 zijn titel te verdedigen al uit: "Ik speel hier zo graag, het publiek in Rotterdam is ook fair, zelfs als je tegen een Nederlandse tennisser speelt. Ik ben daarom echt loyaal naar het toernooi.”

Richard Krajicek: "We bieden graag Nederlandse en internationale toptalenten de kans om op het hoogste niveau in actie te komen. Jannik Sinner is hier een heel mooi voorbeeld van. Dat hij straks misschien wel als nummer één van de wereld hier terugkomt is natuurlijk fantastisch.”

 

ABN AMRO Open

Het 52e ABN AMRO Open wordt gehouden van 1 tot en met 9 februari 2025. De kaartverkoop is vandaag van start gegaan. Naast toptennis biedt het toernooi ook veel 'On Top of Tennis’. Bezoekers worden uitgenodigd om negen dagen toptennis te combineren met allerlei zakelijke mogelijkheden, culinaire ervaringen en sportieve- en maatschappelijke initiatieven. Alle informatie over het toernooi is te vinden op www.abnamro-open.nl.Terug naar overzicht
JANNIK SINNER VERDEDIGT ABN AMRO OPEN TITEL IN 2025