MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken

2002 - De Franse Slag houdt aan

Na Arthur Ashe en Stefan Edberg is Nicolas Escudé de derde speler die zijn titel met succes weet te verdedigen.

Winnaar Enkelspel Nicolas Escudé
Winnaar Dubbelspel Roger Federer & Max Mirnyi
Totaal Prijzengeld 850.000 US Dollar
Aantal bezoekers 89.421

Als de titelverdediger Nicolas Escudé zijn loting verneemt schudt hij het hoofd. Dat gaat hem naar verwachting veel punten kosten. In de eerste ronde moet hij tegen Juan-Carlos Ferrero, nummer 1 geplaatst en derde van de wereld. Ferrero start uitstekend en wint de eerste set met 7-5. In het vervolg van de partij neemt Escudé het heft echter volledig in handen en laten Ferrero alle hoeken van Ahoy zien. Met 6-1 en 6-0 wint hij set twee en drie.

Escudé, een jaar eerder nog de verrassing, is nu iemand waar rekening mee wordt gehouden. Niettemin walst hij in de twee ronde over Robredo heen. Zoals verwacht krijgt hij van Roger Federer en Sebastien Grosjean in respectievelijk de kwart- en halve finale aanmerkelijk meer tegenstand. Met driesetters weet hij zich opnieuw in de finale te spelen.

Daarin moet hij het opnemen tegen Tim Henman, voor de derde keer finalist. Na een zinderende strijd is Escudé de winnaar 3-6, 7-6(7), 6-4. Na Arthur Ashe en Stefan Edberg zorgt hij hiermee voor een uniek feit door zijn titel met succes te verdedigen. Met zijn derde verlies in de finale zorgt Tim Henman voor een minder opwekkend record.

Roger Federer wint opnieuw de dubbeltitel, dit keer met Max Mirnyi. Zij verslaan het topkoppel Knowles en Nestor. Opmerkelijk is dat zij dit doen in een Super Tiebreak, die dat jaar is ingevoerd als vervanger van de derde set.