Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

2004 - Sterke start voor Richard Krajicek

Lleyton Hewitt

Lleyton Hewitt blijkt uiteindelijk de sterkste van het ijzersterke deelnemersveld in  2004.

Winnaar Enkelspel Lleyton Hewitt
Winnaars Dubbelspel Radek Stepanek & Paul Hanley
Totaal Prijzengeld 950.000 US Dollar
Aantal bezoekers 104.739

Ballenjongen. Deelnemer. Directeur. Het ABN AMRO Open staat in 2004 voor een belangrijk deel in het teken van het debuut van Richard Krajicek als toernooidirecteur. Het is voor Richard het begin van een nieuwe carrière, die de plaats in moet nemen van zijn leven als actief toptennisser. Zelden is een debuterend directeur zoveel in de media als Richard in zijn eerste jaar. Het blijkt een in alle opzichten succesvol debuut.

Het deelnemersveld in 2004 is ijzersterk. Niet alleen de nummer één van de wereld, Roger Federer, maar ook twee voormalige nummers één, Lleyton Hewitt en Juan Carlos Ferrero, geven acte de présence. Uiteraard zijn ook de Nederlanders sterk vertegenwoordigd, maar zij treffen het niet. Juan Carlos Ferrero is persoonlijk verantwoordelijk voor de uitschakeling van maar liefst drie Nederlanders, Dennis van Scheppingen in de eerste ronde, John van Lottum in de tweede ronde en Raemon Sluiter - die Sjeng Schalken verslaat - in de kwartfinale. Ferrero verzekert zich vervolgens van een finaleplaats door een overwinning op titelverdediger Max Mirnyi.

De andere finalist is Lleyton Hewitt, die achtereenvolgens Fernando Gonzalez, Thomas Johansson, Rainer Schüttler en Tim Henman uitschakelt. In de finale is Lleyton Hewitt uiteindelijk de sterkste. Na verlies van de eerste set door een tie break wint hij de tweede set met 7-5 en de beslissende derde set met 6-4. Een top toernooi krijgt door deze finale een terechte bekroning.

Uiteraard gebeurt er ook rondom het center court zeer veel. Voor aanvang van het toernooi is Roger Federer deelnemer aan een wel zeer bijzondere tenniswedstrijd. Samen met Rainer Schüttler neemt hij het op tegen Martin Verkerk en Sjeng Schalken. Plaats van handeling: een ponton op de Maas, dat op en neer wordt gevaren tussen de Erasmusbrug en de Willemsbrug.

Tijdens het toernooi maakt het publiek kennis met een nieuw fenomeen, "Tennis Plaza”. In een unieke ambiance kan niet alleen gewinkeld, gegeten en gedronken worden, maar zijn er ook voldoende activiteiten om de bezoekers tussen de wedstrijden door te vermaken.

De dubbelspelfinale tussen Hanley / Stepanek en Ram / Erlich is in games de langste dubbelfinale ooit: 5-7, 7-6, 7-5 (37 games).

Het aantal bezoekers overtreft de stoutste verwachtingen. Voor de eerste keer in de historie komen er meer dan 100.000 bezoekers op het ABN AMRO World Tennis Tournament af.