MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken

Martin Klizan verrast vriend en vijand

Martin Klizan verrast vriend en vijand

De Slowaak Martin Klizan behaalt in Ahoy de grootste titel uit zijn carrière.

Winnaar Enkelspel  Martin Klizan
Winnaars Dubbelspel Nicolas Mahut & Vasek Pospisil
Totaal Prijzengeld  1.597.155 Euro
Aantal bezoekers 114.399

De 43e editie van het ABN AMRO Open begint met een grote tegenslag. Een knieoperatie verhindert dat Roger Federer, die voor de negende keer zal deelnemen, naar Rotterdam komt. Gelukkig maakt de rest van het deelnemersveld het met zeer spannende wedstrijden meer dan goed. Met 50% van de wedstrijden eindigend in drie sets wordt zelfs een officieus record gevestigd.

Hoog niveau tijdens ABN AMRO Open

Het niveau van het tennis is zeer hoog. De 22 tiebreaks in 31 wedstrijden tonen aan dat het deelnemersveld aan elkaar gewaagd is. De verrassende Slowaak Martin Klizan is uiteindelijk de sterkste. In een prachtige finale verslaat hij Gaël Monfils, de atletische Parijzenaar. De linkshandige Klizan bestookt hem met prachtige forehands. Uiteindelijk levert het hem de vierde titel van zijn carrière op.

De finale van het dubbelspel kent met Nicolas Mahut en Vasek Pospisil ook een verrassende winnaar. Zij zijn te sterk voor Alexander Peya en Philipp Petzschner. Voor Mahut betekent het zijn tweede dubbelspeltitel. In 2014 is hij al eens de sterkste samen met Michael Llodra.

De finale is voor het eerst in de historie maanden van tevoren al volledig uitverkocht en wordt met een optreden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest opgeluisterd. Zij begeleiden de spelers met de klanken van de speciaal voor het toernooi gecomponeerde muziek.