Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Tsonga tegen de #NextGen

Jo-Wilfried Tsonga neemt voor de 5e keer deel en toont zich de sterkste van een ijzersterk deelnemersveld. 

Winnaar Enkelspel  Jo-Wilfried Tsonga
Winnaars Dubbelspel  Ivan Dodig & Marcel Granollers
Totaal Prijzengeld  1.724.930 Euro
Aantal bezoekers  113.837

De 44e editie van het ABN AMRO Open staat in het teken van de strijd tussen de gevestigde orde en het jonge talent. In aanloop naar de nieuw ingevoerde #NextGen finale voor spelers van 21 jaar en jonger, speelden ook in Rotterdam Ahoy meerdere jonge talenten. Zo mochten Alexander Zverev, Dominic Thiem en de debutanten Tallon Griekspoor en Stefanos Tsitsipas op het hoogste niveau laten zien wat ze waard zijn.

Aan het eind van de week staat Jo-Wilfried Tsonga met de Wim Buitendijk Trophy in zijn handen. Het is de bekroning van een prachtige week tennis, waarin hij in een enerverende finale David Goffin verslaat. Voor Goffin is er een belangrijke troost, want door zijn finaleplaats komt hij voor het eerst binnen in de mondiale top-10. Voor Tsonga betekent het zijn dertiende titel op de ATP World Tour en zijn eerste vermelding op de winnaarsring in Rotterdam. Voor de strijd tussen de #NextGen en de gevestigde orde betekent het dat de gevestigde orde vooralsnog stevig op de troon zit.

De finale van het dubbelspel kent met Ivan Dodig en Marcel Granollers een verrassende winnaar, want zij spelen pas voor de tweede keer samen. In de finale verslaat het koppel de thuisfavorieten Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop. Zij debuteren in Rotterdam Ahoy als koppel en evenaren op een haar na Eltingh en Haarhuis, die in 1998 de laatste Nederlandse winnaars in het dubbelspel waren.

De finale, opnieuw van tevoren al volledig uitverkocht, kent een wereldprimeur. Voor het eerst kan de wedstrijd gevolgd worden door de ogen van de ballenkinderen. Zij zijn uitgerust met camera’s die over de hele wereld live te zien zijn.