MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken

2018 - Nieuwe records

Roger Federer neemt voor de 9e keer deel en toont zich de sterkste van een ijzersterk deelnemersveld. 

Winnaar Enkelspel  Roger Federer
Winnaars Dubbelspel  Pierre-Hugues Herbert en Nicolas Mahut
Totaal Prijzengeld 1.862.925 Euro
Aantal bezoekers  122.846

Voor Richard Krajicek zijn de rollen tijdens de 45e editie van het ABN AMRO Open omgedraaid. De toernooidirecteur hoeft deze keer niet uit te leggen waarom een wereldtopper zich op het laatste moment heeft afgemeld, want totaal onverwachts komt Roger Federer de jubileumeditie opsieren. De Zwitser heeft twee weken eerder de Australian Open gewonnen en kan in Rotterdam de koppositie van de wereldranglijst heroveren. Hij zou dan met een halvefinaleplaats gelijk de oudste nummer 1 aller tijden worden.

Roger Federer speelt voor de negende keer in Rotterdam en bewaart hele goede herinneringen aan het ABN AMRO Open. Hij boekte in de Maasstad zijn eerste ATP-zege, verloor de eindstrijd in 2001 van de Fransman Nicolas Escudé en Federer verliet het centre court van Ahoy in 2005 en 2012 als winnaar.

Finale in een vol Rotterdam Ahoy

De finale van het enkelspel in het volledig uitverkochte Rotterdam Ahoy begint met een spectaculaire openingsceremonie van Afrojack, waarna Roger Federer bijna moeiteloos de Bulgaar Grigor Dimitrov met tweemaal 6-2 klopt.

Federer slaat ook Arthur Ashe, Jimmy Connors, Stefan Edberg, Richard Krajicek, Nicolas Escudé en Robin Söderling uit de geschiedenisboeken. Zij hebben op dat moment de titel tweemaal in Rotterdam gewonnen, maar met zijn toernooizege heeft de dan 36-jarige Zwitser het record in handen. Drie keer de sterkste tijdens het ABN AMRO Open.

De komst van Federer naar Rotterdam leidt tot een stormloop op kaartjes met uiteindelijk een record aantal toeschouwers van 122.846.