Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

2020 - Titelprolongatie Gaël Monfils

Gael Monfils Winnaar ABN AMRO Open.

Winnaar Enkelspel  Gaël Monfils
Winnaars Dubbelspel  Pierre-Hugues Herbert en Nicolas Mahut
Totaal Prijzengeld € 2.155.295 Euro
Aantal bezoekers: 108.036

Gaël Monfils prolongeert zijn titel in een vol Rotterdam Ahoy. De 33-jarige Fransman verslaat in de finale het Canadese wonderkind Felix Auger-Aliassime: 6-2, 6-4. Het betekende alweer de tiende toernooizege op de ATP Tour voor de geboren Parijzenaar.

Gaël Monfils komt tot een 5-1 voorsprong in de tweede set geen moment in de problemen. Hij mag serveren voor de wedstrijd, maar op dat moment laat het supertalent uit Montreal zijn beste tennis uit de finale zien. Twintig minuten later grijpt de Franse showman toch de titel in Rotterdam. "Het was hier weer een geweldig week,” vertelde Gaël Monfils tijdens de prijsuitreiking. "Met twee titels op rij is het natuurlijk logisch dat ik graag in Rotterdam speel. Ook is het bijzonder dat ik twee weken achter elkaar een toernooi heb gewonnen.”

De naam van Gaël Monfils staat nu tweemaal op de kampioenenring van Rotterdam Ahoy. Dat is evenveel als zijn grote idool Ashe, die in 1975 en 1976 het ABN AMRO Open op zijn naam schreef. Monfils is bij zijn laatste deelnames in Rotterdam uitstekend op dreef, want de laatste drie keer heeft hij steeds de finale gehaald. De 'Flying Frenchman’ liet in 2016 door Martin Klizan verrassen.