Menu
NLMenu
EN

Zoeken

Zoeken

2020

Gael Monfils Winnaar ABN AMRO Open.

Winnaar Enkelspel  Gaël Monfils
Winnaars Dubbelspel  Pierre-Hugues Herbert en Nicolas Mahut
Totaal Prijzengeld € 2.155.295 Euro
Aantal bezoekers: 108.036

 

De 33-jarige Fransman prolongeerde zijn titel in een vol Rotterdam Ahoy. Monfils versloeg in de finale het Canadese wonderkind Felix Auger-Aliassime: 6-2, 6-4. Het betekende alweer de tiende toernooizege op de ATP Tour voor de geboren Parijzenaar.

Gaël Monfils leek tot 5-1 geen moment in de problemen te komen. Hij mochten serveren voor de wedstrijd, maar op dat moment liet het supertalent uit Montreal zijn beste tennis uit de finale zien. Twintig minuten later greep de Franse showman toch de titel in Rotterdam. "Het was hier weer een geweldig week,” vertelde Gaël Monfils tijdens de prijsuitreiking. "Met twee titels op rij is het natuurlijk logisch dat ik graag in Rotterdam speel. Ook is het bijzonder dat ik twee weken achter elkaar een toernooi heb gewonnen.”

De naam van Gaël Monfils staat nu tweemaal op de kampioenenring van Rotterdam Ahoy. Dat is evenveel als zijn grote idool Ashe, die in 1975 en 1976 het ABN AMRO Open op zijn naam schreef. Monfils is bij zijn laatste optreden in Rotterdam uitstekend op dreef, want de laatste drie keer heeft hij steeds de finale gehaald. De 'Flying Frenchman’ liet in 2016 door Martin Klizan verrassen.