Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

2021

Andrey Rublev wordt kampioen in een leeg Rotterdam Ahoy

Winnaar Enkelspel  Andrey Rublev
Winnaars Dubbelspel  Nikola Mektic en Mate Pavic
Totaal Prijzengeld € 1.176.695 Euro

Winnaar Wheelchair Tournament  Alfie Hewett
Winnaars Dubbelspel Wheelchair Tournament Alfie Hewett en Gordon Reid

Aantal bezoekers: 0

 

Het 48e ABN AMRO Open is een bizarre editie. Door het Coronavirus dat de wereld in haar greep heeft, kan er geen publiek aanwezig zijn.

Na de toezegging van hoofdsponsor ABN AMRO dat het toernooi sowieso door kan gaan, wordt besloten om een unieke stap te zetten. Rotterdam Ahoy wordt omgebouwd tot een mega televisiestudio, waarin de optimale beleving voor de kijker thuis centraal staat.
Op die manier kunnen de fans optimaal meegenieten van het toernooi, ook al is het noodgedwongen op afstand.

En op tennisgebied valt er veel te genieten. Het spelersveld bevat sterren als Zverev, Medvedev, Tsitsipas, Murray, Sinner, Nishikori en Auger-Aliassime.

Toernooi ambassadeur Jan Kooijman weet Kei Nishikori een bijzondere jeugddroom te ontlokken. het is een van de vele manieren hoe de fans thuis meegenieten van de toppers.

Uiteindelijk blijkt Andrey Rublev de sterkste. Hij verslaat Marton Fucsovics in de finale 7-6(4), 6-4.  De dubbeltitel is een prooi voor Nikola Mektic en Mate Pavic. Het duo, dat pas en maand met elkaar samenspeelt, kent een bliksemstart. later in het jaar winnen zij ook nog Wimbledon en Goud op de Olympische Spelen.

Alfie Hewett slaat een dubbelslag in het Wheelchairtoernooi. Hij wint zowel de single als de dubbeltitel (met Gordon Reid).