Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

1979 - Droomfinale: Borg tegen McEnroe

Borg en McEnroe

Björn Borg en John McEnroe voor aanvang van de finale.

Winnaar Enkelspel Björn Borg
Winnaars Dubbelspel John McEnroe & Peter Fleming
Totaal Prijzengeld 248.00 US Dollar
Aantal bezoekers 53.088

De zesde editie van het ABN AMRO Open kent in meerdere opzichten een droomfinale. De Zweedse wereldster, Björn Borg, neemt het op tegen de jonge Amerikaanse ster, John McEnroe, op dat moment derde geplaatst. Er staat veel op het spel, want bij winst herovert Björn Borg de eerste plaats op de wereldranglijst. In 1977 staat hij al één week op de eerste plaats, maar deze raakt hij kwijt aan Jimmy Connors.

Het is voor het eerst in de rijke carrière van de twee aartsrivalen dat zij elkaar tegenkomen in de finale van een toernooi. Eerder speelden zij drie keer in een halve finale, waarin McEnroe twee keer de sterkste was en Borg één keer. Pas een jaar later komen zij elkaar tegen in de legendarische Wimbledonfinale. Het ABN AMRO Open heeft dus een unieke primeur.

Het complete overzicht van de 14 ontmoetingen tussen Borg en McEnroe is te vinden bij de ATP: http://www.atpworldtour.com/Players/Head-To-Head.aspx?pId=M047&oId=B058

'Iceborg’ zet 'Big Mac’ relatief eenvoudig opzij, met 6-4, 6-2. Björn Borg verovert één van zijn 64 enkelspeltitels in Rotterdam en verzekert zich van een plaats op de boarding in Ahoy.

Pleister op de wond voor John McEnroe is zijn winst in het dubbelspel. Samen met zijn vaste partner Peter Fleming schrijft hij later op de dag het dubbeltoernooi op zijn naam, door met 6-4, 6-4 te winnen van Heinz Günthardt en Bernard Mitton. Voor McEnroe inleiding tot het succesvolste jaar in zijn rijke dubbelcarrière. Hij wint in 1979 maar liefst 16 van zijn in totaal 71 titels.