MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken

1981 - Jimmy Connors' tweede titel in Ahoy

Jimmy Connors

Smash Jimmy Connors

Winnaar Enkelspel Jimmy Connors
Winnaar Dubbelspel Fritz Buehning & Ferdi Taygan
Totaal Prijzengeld 310.000 US Dollar
Aantal bezoekers 50.053

Jimmy Connors wint ook bij zijn tweede deelname aan het ABN AMRO Open de titel. Hoewel er drie jaar tussen de eerste en tweede titel zit, een teken dat Ahoy hem goed bevalt.

Hij speelt in de tweede ronde tegen een opmerkelijke tegenstander: Eric Wilborts, de piepjonge Nederlander. In de eerste ronde verslaat de 16-jarige tot ieders verrassing Pat Dupré, twee jaar eerder halve finalist op Wimbledon. Wilborts vertelde hier jaren later over in de Volkskrant: 'Een jochie van zestien versloeg een gelouterde prof, het was een grote sensatie. Ik had zoveel zelfvertrouwen dat ik ook tegen Jimmy Connors een kans meende te hebben. Nou, dat viel dus tegen. Ik werd met twee keer 6-1 weggezet. Ik deed aardig mee, maar ik miste ervaring. De jongens die tijdens mijn partij tegen Connors de ballen voor me raapten, waren enkele dagen later mijn trainingspartners bij de bond. Ze waren even oud als ik, dat vond ik wel apart.’

Jimmy Connors verslaat in de finale zijn landgenoot Gene Mayer, met 6-1, 2-6, 6-2. Het is voor Gene Mayer sowieso een teleurstellende dag, want samen met zijn broer Sandy verliest hij ook de dubbelfinale van Fritz Buehning en Ferdi Taygan, 7-6, 1-6, 6-4.